Villa på Egna Hem.

Egna hem, Kristianstad

Rönnvägen 10

Besiktigad
Utgångspris
3 495 000 kr
Antal rum
8
Boarea / Biarea
164 kvm / 78 kvm
Tomtarea
548 kvm
Typ
Friliggande villa
Balkong
Ja
Terrass/uteplats
Ja

Visning

 • måndag 21/10

  Bokad visning.

Boka visning

Villa på Egna Hem.

Charmig 30-talsvilla med plats för hela familjen.

 • Ansvarig mäklare

  Daniel Samuelsson

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig

  :
  Mobil: 0701-64 19 99
  Telefon: 044-620 20 01

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Rönnvägen 10 - Bjurfors
. Rönnvägen 10 - Bjurfors
. Rönnvägen 10 - Bjurfors
. Rönnvägen 10 - Bjurfors
. Rönnvägen 10 - Bjurfors
. Rönnvägen 10 - Bjurfors

Serveringsgång mot matrummet.

Planskiss

Planlösning
Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Villan som är byggd 1937 och tillbyggd på 50-talet ligger på bästa läge på Egna hem, Kristianstads mest centrala villakvarter. På Egna hem är man endast en kort promenad från Kristianstads centrum med affärer, CSK, Maxi och Kvantum stormarknad men också nära skolor, buss- och tågförbindelser och grönområdet Björket.

Det charmiga huset har genomgått flera renoveringar och har nytt kök, nytt badrum och ny tvättstuga samtidigt som mycket av den ursprungliga charmen är bevarad. Villan har gott om plats med fyra rum på övre plan, vardagsrum, matrum, TV-rum eller bibliotek, ett genomgångsrum och kök på entréplan och fin tvättstuga och gott om förvaringsmöjligheter i källaren. Toaletter finns på både entréplan och övre plan och badrum finns på övre plan.

Från matrummet tar man sig ut på uteplatsen och den lummiga trädgården på baksidan av huset.

Huset är förbesiktigat av Anticimex och säljaren avser teckna en dolda fel-försäkring.

Interiör

Innanför ytterdörren finns en entréhall med ett kapprum och en toalett. I hallen finns också trappan till övre plan och en dörr som leder ner till källaren. På golvet i hallen och på toaletten ligger ett klinkergolv.

Rakt fram från entrén sett finns ett genomgångsrum som idag är möblerat med en soffa och en byrå. I genomgångsrummet ligger ett snyggt brädgolv, samma golv som sedan ligger i större delen av huset.

Från genomgångsrummet tar man sig dels vidare till vardagsrummet och dels till köket. Köket har nyligen renoverats med snygg inredning från Kvänum och Mosslunda snickeri i en stil som passar husets ålder. Bänkskivan är i al och diskbänken från Franke. Köket är utrustat med inbyggnadshäll, köksfläkt, inbyggnadsmikrovågs-/kombiugn, diskmaskin och kylskåp. På golvet i köket ligger ett fint linoleumgolv.

Från köket kommer man via en serveringsgång med hyllor och ett skåp som kan användas som skafferi, till matrummet. I matrummet finns gott om plats för ett stort matbord. Från matrummet tar man sig via en altandörr ut till uteplatsen och trädgården på baksidan av huset.

Husets vardagsrum nås från genomgångsrummet vid entrén och från matrummet. Vardagsrummet har gott om plats för soffgrupp och fåtöljer. Från vardagsrummet tar man sig vidare in i det rum som ligger i husets tillbygge. Detta rum används idag som kontor och bibliotek men fungerar lika bra som vardagsrum eller TV-rum. Rummet i tillbygget är öppet upp i nock och har en öppen spis.

Genomgångsrummet, matrummet, vardagsrummet och rummet i tillbygget har alla snygga brädgolv och charmiga och tidstypiska detaljer.

På övre plan finns fyra rum varav tre idag används som sovrum. Alla fyra rummen har samma typ av fina brädgolv som entréplan. Från ett av sovrummen tar man sig ut till en balkong. På övre plan finns också ett nyligen renoverat badrum, en toalett och ett antal garderober. Badrummet har snyggt kakel och klinker, golvvärme, badkar och tvättställ. Även badrummet är renoverat i en stil som passar husets ålder. Toaletten har WC, tvättställ och klinkergolv. Övre plan kan, efter att någon vägg slagits upp och några dörrhål ändrats, få fyra sovrum.

I källaren finns en tvättstuga och gott om förvaringsmöjligheter i flera rum. Även tvättstugan är nyligen renoverad och har snygg inredning i vitt, bänkskiva i trä, rostfri vask och tvättmaskin. På golvet i tvättstugan ligger ett klinkergolv och väggarna är halvkaklade.

Välkommen på en personlig visning!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Reformatorn 20

Övriga byggnader/utrymmen

VIdbyggt huset finns ett garage. Garaget är ca. 30m².

TV/bredband

TV-antenn finns.

Bredband via ADSL.

Parkering

Den stensatta uppfarten framför garaget har plats för en bil.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
3 495 000 kr
Rum
8
Sovrum
3
Max antal sovrum
4
Boarea
164 kvm*
Tomtarea
548 kvm
Biarea
78 kvm
Kakelugn/Öppen spis
Ja
Trädgård
Ja

* Boarean är uppmätt i samband med energideklarationen.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggår
1937
Fasad
Plast
Grund
Källare
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Fjärrvärme
Takbeklädnad
Taktegel
Ventilation
Självdrag
Utvändigt plåtarbete
Lackerad plåt
Fönster
Kopplade 2-glasfönster

Huset är tillbyggt sent 50-tal.

Uteplats/balkong

I trädgården på baksidan av huset finns en uteplats. Denna uteplats har sydvästläge med sol större delen av dagen fram till kvällen. Uteplatsen nås från matrummet.

Tomt

På den insynsskyddade tomten finns gräsmatta, fruktträd, häckar, trädgårdsland och bärbuskar. Mot gatan finns ett staket. Uppfarten och entrén nås via en grind.

Planbestämmelser

Tomtindelning (1937-04-07) Stadsplan (1919-04-25)

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 047 000 kr
Byggnadsvärde
2 173 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
13 100 kr
Värme
24 850 kr
Renhållning
2 900 kr
Vatten/Avlopp
5 537 kr
Summa
46 387 kr

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
G
Energiförbrukning per kvm och år
196
Energideklarationsdatum
2019-09-24

Området

Att bo i Kristianstads centrum

Kristianstad ligger omfamnad av vildmark, sjöar, skir bokskog och kustnära natur. Stadskärnan präglas av breda sekelskiftesboulevarder, grönskande parker, gågator och torg. Här förenas den stora handelsstadens alla möjligheter med småstadens sköna atmosfär.

Kvällssolen faller mjukt över stadens gågator. Atmosfären en varm sommarkväll känns nästan lite kontinental. Ibland kallas staden faktiskt för Lilla Paris. Varför inser du när du strosar på de breda, grönskande boulevarderna, kantade av ståtliga sekelskiftepalats. Helge å är stadens blygsamma svar på Seine, där den rinner längs den lummiga Tivoliparken.

Handelstraditionen är stark och det strategiska läget har gjort Kristianstad till något av en huvudstad för denna del av landet. Innerstadens galleria lockar många besökare precis som det nybyggda köpcentrumet. Där andra gamla garnisonsstäder tvingats till reträtt har Kristianstad tvärtom utvecklat ett ständigt växande näringsliv.

Den klassiska Tivoliparken är stadens berömda stadspark. Parken lever från tidiga hundpromenader och picknickluncher under höga trädkronor, till eftermiddagarnas brännbollsspel och kvällarnas nöjesarrangemang. Mitt i stan ligger också det aktiva kulturkvarteret med teater, konserter, muséer, bibliotek mm.

Kristianstad ligger mitt i det så kallade Vattenriket. De omgivande våtmarkerna, med bland annat Sveriges lägsta punkt, erbjuder unika biotoper samt frilufts- och vildmarksliv. Vattenrikets fascinerande besökscentrum Naturum ligger i centrum och har blivit en av stadens främsta turistattraktioner. Till vattenriket hör självklart även kommunens 4,2 mil långa kust – till Åhus klassiska stränder har du exempelvis bara en kvart i bilen.

Att bo och leva i centrala Kristianstad gör livet enkelt. Du har absolut närhet till skolor för alla åldrar och all tänkbar service. Gågatornas mysiga atmosfär ligger bara minuter bort med sitt shopping-, restaurang- och nöjesliv. Detta oavsett om du bor i stadens sekelskiftesområden eller i något av de centrala villakvarteren med tidlös arkitektur från många olika tidsperioder. Kristianstad är en aktiv och sportintresserad stad som kretsar mycket runt den nybyggda arenan och stolta handbollstraditioner. Det strategiska läget vid E22:an placerar dig på Öresundsbron eller en bra bit upp i landet på under en timme.

Köpa eller sälja bostad i Egna hem, Kristianstad? Kontakta Bjurfors mäklare i Kristianstad! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kristianstads tre bästa

3
 • Tivoliparken
  Ta en picknick under trädkronorna i den berömda sekelskiftesparken.
 • Naturum
  Följ med på en hisnande introduktion av det fascinerande Vattenriket.
 • Innerstaden
  Kontinental kvällsatmosfär och folkliv på gågator och torg.

Karta

Rönnvägen 10

Rönnvägen 10,
291 43 Kristianstad

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Daniel Samuelsson

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig

  :
  Mobil: 0701-64 19 99
  Telefon: 044-620 20 01