Omsorgsfullt renoverad gård från 1700-talet med fingertoppskänsla

Jonstorp, Höganäs

Gunnestorpsvägen 99-22

Exklusiv
Utgångspris
7 500 000 kr
Antal rum
10
Boarea / Biarea
330 kvm / 200 kvm
Typ
Gård
Terrass/uteplats
Ja
Tomtarea
4788 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Omsorgsfullt renoverad gård från 1700-talet med fingertoppskänsla

 • Ansvarig mäklare

  Malin Jangeroth

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 31

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Mitt bland Kullabygdens gröna slätter lyser den kringbyggda korsvirkesgården från 1700-talet upp likt en pärla. Nya tidsenliga material har omsorgsfullt valts ut för att framstå som en naturlig del av huset medan de ursprungliga detaljerna har fått nytt liv genom varsam hantering. Utvändigt lyser de skånska karaktärsdragen starkt; korsvirke, rödmålade snickerier, spröjsade glaspartier, vasstak och kullersten. Invändigt sveper lite sydländska vindar in och skapar en varmt ombonad atmosfär som känns både modern och tidlös. Hela bostaden präglas av mycket rymd och ljus där handslaget tegelgolv, synliga takbjälkar, tjocka stenväggar och träpanel är återkommande inslag. Bostadens planlösning är idealiskt fördelad med spatiösa sällskapsytor på entréplan och de privata samlade en trappa upp. Det charmiga köket är som hämtat ur en saga och ett föredöme för god byggnadsvård. Ett prisbelönat vinterträdgårdsrum med hisnande takhöjd och skjutbara spröjsade glaspartier erbjuder en magisk vy över det öppna landskapet utanför.

Gården erbjuder enorma möjligheter för dig som funderar på att kombinera ditt boende med en egen verksamhet. I dag inhyser det gamla stallet en stor butik i två plan men kan utifrån intresse lika gärna förvandlas till ateljé, festlokal, café, kontor eller liknande. Du bestämmer vad de ska fyllas med. Låt drömmarna landa på denna fridfulla plats. Vill du ha lite mer puls, är det lätt att ta sig in till såväl större städer som Helsingborg och Ängelholm – eller så tar du den korta vägen och upplever alla fantastiska lokala matställen på Kullabygden.

Interiör

LANTLIG IDYLL
Kullabygden är starkt förknippat med keramik, konst och matupplevelser och du har alltid nära till salta havsbad. Kullabygdens långa kuststräcka erbjuder en rik variation av badplatser, från vidsträckta sandstränder till små badvikar som är insprängda i berget. Matentusiasten kan frossa i fina gårdsbutiker med lokala råvaror eller bli serverad på ett av traktens många hyllade matställen. På kökshyllorna hemma hos Kullabygdsborna finns det säkert ett och annat lokalproducerat keramikföremål. Kullabygden omges av en fridfullhet samtidigt som det är lätt att nå större städer som Höganäs, Helsingborg och Ängelholm. Den fyrlängade gården med anor från 1737 ligger vackert placerad mellan breda åkermarker och träddungar. Den stilla grusvägen visar vägen intill gårdsplanen. När du stiger ut ur bilen omsluts du av en stillhet som endast blir av avbruten av fågelsång och vindsus. Gårdslängorna sluter sig runt en kullerstensbelagd innergård som inbjuder till mysiga fikastunder när vädret tillåter. De fyra längorna består av ett korsvirkeshus som är sammanlänkat med två gårdsbyggnader, som efterföljs av ett dubbelgarage och det gamla stallet, som i dag är en butik. Den spatiösa boytan med butikslokal öppnar upp för enorma möjligheter att kunna kombinera boende och verksamhet. Gården har varsamt renoverats på ett oklanderligt vis med stilsäker hand sedan början av 2000-talet och står nu redo för nästa ägare som vill förvekliga sin dröm.

BJÄLKAR OCH TEGEL
Genom en tidsenlig röd allmogedörr gör du entré i huset där du möts av ett rustikt golv av handslagen tegel, putsade vita stenväggar, takpanel och synliga takbjälkar. Tankarna förs en aning till Toscana eller Provence. Du slås av den tilltagna takhöjden som är svårfunnen i skånelängor som denna. Kläderna hängs prydligt till höger i hallen medan du fortsätter in i köket där blicken genast dras till den murade vedugnen med öppen spis som är centralt placerad i rummet likt en köksö. Detta välbevarade konststycke har kompletterats med en nyare gasspis, trogen den äldre stilen. Kökets övriga inredning kommer från kvalitetssäkra Kvänum och går i en tidsenlig, lantlig stil och består av profilerade vita luckor samt öppna hyllor. Porslinshon ackompanjeras med tidsenlig armatur och bänkskivorna är av gedigen sten. Samtliga maskiner kommer från Miele. Den luftiga känslan genomsyrar hela köket som även har plats för en matplats som ligger nära den nybyggda vinterträdgården. I köket finns också trappan upp till övre plan. Pepparkaksbaket här i juletid med eld i spisen och juleljus i fönsterna är som hämtad ur en Astrid Lindgrensaga. En mysigare matlagningsmiljö än denna är svår att hitta.

I anslutning till köket nås en fin tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och förvaringsskåp. Även detta utrymme följer samma stil som köket med synliga bjälkar och tegelgolv. I anslutning till hallen finns ett badrum med vitt klinkergolv med blå/vit-kaklad duschvägg och pärlspont på övriga väggar. Bakom en spegeldörr vid matplatsen finns ett underbart gavelsovrum med generös golvyta, tegelgolv och synliga takbjälkar. Rummet har ett magiskt ljusflöde som släpps in från tre olika väderstreck.

Från kökets matplats kommer du vidare in till det uppmärksammade och prisbelönta vinterträdgårdsrummet som byggdes 2016. Rummet har byggts uteslutande i material som passar till huset – både invändigt och utvändigt. Taket är av vass, precis som boningshuset. På golvet ligger enhetligt tegel och det spetsformade taket når en imponerande höjd. Öppningsbara skjutdörrspartier av glas med spröjs omger byggnaden och blottar det öppna landskapet utanför likt en akvarellmålning. Den generösa ytan tillåter stora sällskap för mingel och middag.

SPATIÖST
Från hallen kommer du vidare till en passage som länkar samman korsvirkeshuset med de andra huslängorna. Själva passagen är ett fint trädgårdsrum där stora fönsterpartier släpper in solen och trädgårdens grönska. På golvet ligger bruna klinkers medan bjälkar och snickerier är faluröda. Från passagen kommer du vidare in till ett spatiöst L-format sällskapsrum med betonggolv, vita väggar och en murad eldstad. Bredvid ligger biblioteket där det finns en spiraltrappa som leder upp till övre plan. Från sällskapsrummet kommer du vidare in till en praktisk del med pannrum, skafferi och bastu. I anslutning till detta finns ett charmigt rum med en stor murad eldstad. Rummet är inte vinterbonat och passar därför perfekt som vinkällare, med plats för bord.

EN TRAPPA UPP
I korsvirkeshusets del nås det övre planet från köket. Här finns ett underbart allrum, två sovrum och ett badrum. Hela våningsplanet har en mysig känsla med träpanel på väggar och tak och brädgolv. Taket är öppet upp i nock med synliga takbjälkar och ett stort ljusinsläpp kommer från flera takfönster. När du kommer upp från trappan möts du av ett rymligt allrum med plats för både soffmöbler och skrivbordshörna. På vardera sidor av allrummet finns ett sovrum med både gavel- och takfönster. Ett helkaklat badrum med blått golv och vita väggar är utrustat med tvättställ, förvaringsmöbler, duschhörna och takfönster.

I anslutning till biblioteket på nedre plan leder spiraltrappan upp till ett stort rum som är öppet i nock med synliga bjälkar som i dag används som mötesrum. I den fjärde längan som är det tidigare stallet finns i dag en butik både i entréplan och övre plan. Även härifrån kan ”mötesrummet” nås. Utöver dessa ytor finns det ett dubbelgarage, loge och en stor, isolerad lokalyta. Möjligheterna är oändliga!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Gunnestorp 4:7

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 196 000 kr
Byggnadsvärde
1 648 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
37 239 kr
Renhållning
2 088 kr
Vatten/Avlopp
4 555 kr
Övrigt
435 kr
Summa
44 317 kr

Kostnaden under övrigt är återvinning.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ombyggnad, Renoveringar

1969

TV/bredband

Fiber via stadsnätet.

Information

Typ
Gård
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
7 500 000 kr
Rum
10
Boarea
330 kvm*
Tomtarea
4788 kvm
Biarea
200 kvm
Kakelugn/Öppen spis
Ja
Trädgård
Ja

* Observera att exakta strlk inte är uppmätt

Byggnadssätt

Byggår
1737
Fasad
Korsvirke/Leca
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Vattenburen jordvärme, ytjordvärme
Takbeklädnad
Vasstak ca 10 år
Ventilation
Självdrag
Fönster
2-glasfönster och 3-glasfönster

Karta

Gunnestorpsvägen 99-22

Gunnestorpsvägen 99-22,
263 94 Mjöhult

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Malin Jangeroth

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 31