Västra Berga, Helsingborg

Kadettgatan 18A

Budgivning pågår
Pris
695 000 kr
Avgift
2 260 kr
Antal rum
1
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Boarea
37 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Trevlig enrummare på omtyckta Västra Berga, en perfekt förstalägenhet!

 • Ansvarig mäklare

  Jennie Lind

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0701-64 67 40

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Ljust och insynsskyddat. Kadettgatan 18A - Bjurfors
Ljust och insynsskyddat
Plats till både säng och soffgrupp. Kadettgatan 18A - Bjurfors
Plats till både säng och soffgrupp
Underbart rymlig. Kadettgatan 18A - Bjurfors
Underbart rymlig
Köket. Kadettgatan 18A - Bjurfors
Köket
Trevlig matplats för fyra sittande gäster. Kadettgatan 18A - Bjurfors
Trevlig matplats för fyra sittande gäster
Gott om förvaring i köket. Kadettgatan 18A - Bjurfors
Gott om förvaring i köket

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna ljusa och trevliga enrummare! Här bor du med ytterst lite insyn då samtliga fönster vetter ut över den grönskande innergården, utsikten blir som en vacker tavla att följa genom årstiderna. Bostaden är mycket välplanerad och upplevs rymlig. Här finns en hall, klädkammare och badrum med dusch och en egen tvättmaskin. I det stora rummet finns det plats för både sittgrupp och säng. Köket har gott om förvaring, utrymme för fyra sittande gäster och dessutom en installerad diskmaskin. Helt klart ett boende att trivas i!

Brf Kadetten i Helsingborg ligger på Västra Berga i nordöstra delen av Helsingborg. Det är en bra förening med låga avgifter. På Västra Berga bor du i ett naturnära och trevligt område samtidigt som du har närhet till såväl service som kommunikationer och bekvämligheter. Bra kommunikationer erbjuds i närområdet såsom flertal busslinjer både ner till City och ut till Väla köpcentrum. På gångavstånd finns dessutom Maria station som erbjuder bra tågförbindelser. Ett flertal större livsmedelsbutiker såsom ICA Maxi och City Gross är belägna inom kort gång/cykelavstånd samt på Stattena/Tågaborg erbjuds service såsom läkarmottagning, apotek samt ett varierat utbud av affärer.

Interiör

Välkommen in i hallen och till en välskött förening.

I hallen har du avhängningsmöjligheter rakt fram. Till vänster finner du dörren till badrummet som har grått klinkergolv och vita väggar. Här erbjuds allt du kan tänkas behöva, handdukstork, tvättmaskin, dusch, vask och wc. Badrummet renoverades i samband med stambytet 2009/10.
Bredvid badrummet från hallen når du även klädkammaren där det finns gott om plats för dina kläder och övrig förvaring.

Vidare in i lägenheten ligger vardagsrummet, här vilar ett parkettgolv och väggarna är ljust målade. Rummet är rymligt, ljust och lättmöblerat rum med plats för både sällskapsdel och mysig sovhörna. Från de två stora fönsterna blickar du ut över ett härligt grönområde.

Intill vardagsrummet ligger det välplanerade köket. Köket går i ljusa och gråa toner och bryter snyggt av med en högblankt svart kyl/fyrs. Här finns även spishäll, ugn och dessutom diskmaskin. I detta rum återfinns den grönskande utsikten som både du och dina upp till fyra sittande gäster kan njuta av från köksbordet!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen BRF Kadetten
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
242
Antal lokaler
36
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Kadetten förvaltas idag av Riksbyggen. Föreningen äger fastigheterna Beväringen 1, 3 och 4 samt Bivarcken 1 (garagebyggnader) i Helsingborg med därpå uppförda 11 st byggnader med 242 lägenheter. Byggnaderna är uppförda 1967/68 och är i tre plan utan hiss. Fastigheternas adress är Kadettgatan 16A-36D i Helsingborg.

Gällande avgiftshöjningar:
Månadsavgiften kommer att höjas med 3% from 1 september 2019. kontrollerat med ordförande 29/7-2019.

Föreningen har tecknat en kollektiv tilläggsförsäkring för bostadsrätt till alla bostadsrättshavare, så kallet bostadsrättstillägg. Försäkringspremien ingår i månadsavgiften. För mer information, kontakta Riksbyggens förvaltare. Hemförsäkring skal varje bostadsrättshavare teckna och bekosta själv.

För mer information om föreningen, besök gärna föreningens hemsida; http://www.brfkadetten.se/.

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Föreningens ekonomi

I avgiften ingår värme, vatten samt kabel-TV.

Renoveringar - Utförda och planerade

Kommande renoveringar:
Det finns inga renoveringar inplanerade.

Genomförda renoveringar:
2019 Laddstolpar till el-bilar.
2018 Upprustning av P-platser.
2018 Renovering av avloppsledningarna på gårdarna.
2017-2018 Renovering av avloppsledningar.
2016-2017 Ny utomhusbelysning.
2016-2017 Renovering, samt breddning och inglasning av balkonger.
2015 Anslutning till stadsnät.
2011-2013 Statuskontroll i samtliga lägenheter.
2012 Renovering av entréer. Montering av taggsystem och porttelefoni.
2011 Byte av låssystem i hela föreningen.
2010 Tilläggsisolering av vindar.
2010 Byte av radiatorventiler och montering av termostatventiler på samtliga radiatorer i föreningen.
2009-2010 Föreningen genomförde stambyte med badrumsrenovering.
2009 Energideklaration av husen.

Parkering

128 garageplatser. Går att hyra för 180 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö. 143 parkeringsplatser. Går att hyra för 50 kr/mån efter sommaren 2019. Till parkeringsplatsen är det separat kö. 8 st husvagnsplatser. Föreningen erbjuder även 10 st p-platser med laddstolpe för elbil och där är avgiften 300 kr/mdr + förbrukning. Utöver det finns det goda parkeringsmöjligheter på gatorna runt omkring.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till Stadsnätet och utbudet av TV, telefoni och bredband på stadsnätet kan du läsa mer om på www.gemigfiber.nu. Abonnemang tecknar du själv med respektive leverantör på stadsnätet. Föreningen är även ansluten till Com Hem´s kabel- och digital-TV och grundutbudet från Com Hem ingår i månadsavgiften. Com Hem erbjuder även bredband och telefoni.

Gemensamma utrymmen

Det finns två tvättstugor i källarplan med tvättmaskin, torktumlare samt torkrum och mangelrum. Det finns även gemensamt cykelförråd och barnvagnsrum. Föreningen har även en trevlig samlingslokal i källaren på 30D. Lokalen rymmer max 40 personer och får hyras för 150:- kr/gång för lugna tillställningar.

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd i samma trapphus. Föreningen har även extra förråd man kan hyra, separat kö till dessa.

TV/bredband

Statsnätet och Comhem

Parkering

128 garageplatser. Går att hyra för 180 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö. 126 parkeringsplatser. Går att hyra för 30 kr/mån, efter sommaren 2019 kommer avgiften att höjas till 50 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö. 8 st husvagnsplatser. Goda parkeringsmöjligheter på gatorna runt omkring.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 260 kr

ingår värme, vatten och kabel-TV

Ekonomi

Andel i föreningen
0,21079%
Andel av årsavgiften är
0,17776%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
695 000 kr
Lägenhetsnummer
1102
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
1
Boarea
37 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
200 kr
Försäkring
170 kr
Summa
370 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1968
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft

Energideklaration

Utförd
Utförd

Området

Att bo i norra Helsingborg

Norr är en av Helsingborgs mest attraktiva stadsdelar att bo på. Här bor du vid vattnet - mitt i centrum med shopping, restauranger och nöjesliv runt hörnet. En fantastisk kombination.

I området finns varierad bebyggelse, men många kvarter är av tydlig och enhetlig karaktär. Största delen av bebyggelsen i Tågaborg är från förra sekelskiftet med många stora vackra patriciervillor längs hela landborgen.

Olympia är en anrik fotbollsarena som anlades redan 1898. Nu är den hemmaplan för Helsingborgs IF, men även VM har ägt rum här. Stadsdelen Olympia ligger runt arenan med samma namn och kännetecknas av Fågelkvarteren som består av enhetliga byggnader i jugendstil.

Där de gamla järnvägsspåren gick förr som skilde stadsdelen och havet åt, är numera ett uppskattat område med promenadstråk och stora gräsytor som kallas Gröningen. Här kan du spela boule, minigolf och utöva mängder av sommarsporter på de fria ytorna.

Vill du njuta av riktigt breda sandstränder och skönt havsbad har du Örestrandsbadet eller Fria bad som det också kallas, på bekvämt avstånd vid Norra hamnen. Här finns det en badbrygga som sträcker sig ut i havet och kallbadhus.

Köpa eller sälja bostad i norra Helsingborg? Kontakta våra mäklare i Helsingborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Kadettgatan 18A

Kadettgatan 18A,
254 55 Helsingborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jennie Lind

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0701-64 67 40