Norr, Helsingborg

Pålsgatan 28

Såld, 2018-06-29
Slutpris
6 800 000 kr
Antal rum
6
Boarea / Biarea
160 kvm / 75 kvm
Tomtarea
144 kvm
Takterrass
Ja
Typ
Gathus
Balkong
Ja
Uteplats
Ja
Terrass/uteplats
Ja

  • Ansvarig mäklare

    Malin Jangeroth

    Fastighetsmäklare / Partner

    :
    Telefon: 0701-64 67 31

Bilder

Ingen insyn och grönskande landborgen som en tavla i bakgrunden. Pålsgatan 28 - Bjurfors
Hall. Pålsgatan 28 - Bjurfors
Kök med vy mot matplats. Pålsgatan 28 - Bjurfors
Kök. Pålsgatan 28 - Bjurfors
Kök. Pålsgatan 28 - Bjurfors
Kök. Pålsgatan 28 - Bjurfors

Området

Att bo i norra Helsingborg

Norr är en av Helsingborgs mest attraktiva stadsdelar att bo på. Här bor du vid vattnet - mitt i centrum med shopping, restauranger och nöjesliv runt hörnet. En fantastisk kombination.

I området finns varierad bebyggelse, men många kvarter är av tydlig och enhetlig karaktär. Största delen av bebyggelsen i Tågaborg är från förra sekelskiftet med många stora vackra patriciervillor längs hela landborgen.

Olympia är en anrik fotbollsarena som anlades redan 1898. Nu är den hemmaplan för Helsingborgs IF, men även VM har ägt rum här. Stadsdelen Olympia ligger runt arenan med samma namn och kännetecknas av Fågelkvarteren som består av enhetliga byggnader i jugendstil.

Där de gamla järnvägsspåren gick förr som skilde stadsdelen och havet åt, är numera ett uppskattat område med promenadstråk och stora gräsytor som kallas Gröningen. Här kan du spela boule, minigolf och utöva mängder av sommarsporter på de fria ytorna.

Vill du njuta av riktigt breda sandstränder och skönt havsbad har du Örestrandsbadet eller Fria bad som det också kallas, på bekvämt avstånd vid Norra hamnen. Här finns det en badbrygga som sträcker sig ut i havet och kallbadhus.

Köpa eller sälja bostad i norra Helsingborg? Kontakta våra mäklare i Helsingborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.