Mariastadsresort

Mariastaden, Helsingborg

Mariehällsvägen 68

Exklusiv
Budgivning pågår
Utgångspris
7 995 000 kr
Antal rum
6
Boarea
250 kvm
Tomtarea
791 kvm
Typ
Friliggande villa
Terrass/uteplats
Ja
Pool
Ja

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 7 500 000 kr

BudBudgivareDatumTid
7 500 000 krBudgivare 12019-10-1513:55

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Visning

 • tisdag 29/10, KL 16:45 - 17:15

  Bokad visning.

Boka visning

Mariastadsresort

Bjurfors Exklusiv presenterar 250 kvm tidlöst ljus arkitektur, med skyddat poolområde och internationell atmosfär.

 • Ansvarig mäklare

  Malin Jangeroth

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 31

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Mariehällsvägen 68!. Mariehällsvägen 68 - Bjurfors
Välkommen till Mariehällsvägen 68!
Rymlig hall. Mariehällsvägen 68 - Bjurfors
Rymlig hall
Trappan till övre plan är en möbel i sig. Mariehällsvägen 68 - Bjurfors
Trappan till övre plan är en möbel i sig
Gästtoaletten finns i anslutning till huvudentrén. Mariehällsvägen 68 - Bjurfors
Gästtoaletten finns i anslutning till huvudentrén
Stora fönsterpartier ut mot poolområdet. Mariehällsvägen 68 - Bjurfors
Stora fönsterpartier ut mot poolområdet
Här inryms såväl matplatsdel som rejäl sällskapsdel. Mariehällsvägen 68 - Bjurfors
Här inryms såväl matplatsdel som rejäl sällskapsdel

Planskiss

Planlösning
Entréplan
Planlösning
Övre plan

Beskrivning

Beskrivning

På gaveln och entrésidan känns den stora villans formspråk aningen slutet. Exteriören är tidlöst ren med fasadens slätputsade ytor och sparsmakade fönstersättning. Idegranshäcken, grönskan och murarna som omfamnar tomten bidrar till det privata och skyddade läget. In över villans dolda poolområde öppnar formspråket tvärtom upp sig totalt. De mycket stora glaspartierna överblickar innergården som ligger i skyddande vinkel med dubbelgaraget. När mörkret har fallit och poolbelysningen tänds känns atmosfären nästan som på en internationell resort.

Poolområdet tycks fortsätta in över stengolvet i entréplanets stora sällskapsytor där glaspartierna står öppna ut mot sommarnatten. Detsamma gäller uteplatsen under glastak som blir en förlängning av kök och matsal. Villans interiör om 250 kvm och sju rum över två plan präglas av sällsynt rena arkitekturlinjer. Ljuset faller i kaskader över fria golvytor i en mestadels öppen planlösning. Atmosfären bär en slags lätthet tack vare ljuset och känslan av riktigt stora rumsvolymer. Associationerna går till internationella gallerimiljöer vilket understryks av designelement som den skulpturala betongtrappan och övervåningens överraskande arkitekturlinjer. Huset byggdes 2013.

Interiörens disposition kan knappast beskrivas utan insikten om den snudd på totala transparensen mot poolområdet. Innergården och huset är en sällsynt väl sammanhållen enhet. Entréplanet domineras av sällskapsytor i halvöppen planlösning med kök och matsal. Här nere finns även gäst-wc, badrum, ett sovrum samt en groventré. Till vänster om övervåningens stora sällskapsytor ligger två sovrum och till höger en klassisk master bedroomsvit med stor klädkammare. Här ligger också husets största badrum med sober ton.

Läget i grönskande Mariastaden är optimalt, alldeles intill parken och med given närhet till Pålsjö skog, sundet, skolor och all tänkbar service.

Interiör

Det privata läget understryks av den egna infartsvägen som slutar vid dubbelgaraget och en gårdsplan bakom smidda järnstaket. Garagedörrarna öppnar du med fjärrkontroll och här inne finns även förråd, wc och grovtvättstuga. Garagets oinredda vind öppnar möjlighet att skapa en mindre lägenhet.

Följ gången längs villans långsida fram till entrén. Det sobra stengolvet som försvinner ut i resten av entréplanet slår an tonen för en miljö präglad av äkta och massiva naturmaterial. Det första intrycket domineras av den svängda trappan i designbetong som tycks upphäva tyngdlagen. Under fri takhöjd, framför det höga glaspartiet, liknar det nästan en skulptur. I hallen finns platsbyggda hyllor och ett smakfullt gäst-wc med väggar i marmor.

Några steg in i huset öppnar sig så de stora sällskapsytorna med flera mycket stora glaspartier ut mot poolområdet på innergården. Känslan av ljus och stora rumsvolymer är påtaglig. Gränsen mot den skyddade utemiljön suddas ut en varm sommarkväll när glaspartierna står på vid gavel. Kvällssolen blänker i poolvattnet och det fräser från utegrillen.

I öppen planlösning till höger ligger en naturlig matplats och det oerhört formrena köket. Det är fullutrustat och går i en blankvit, minimalistisk ton med grafiska inslag av svart och rostfritt. Stengolvet går igen. Glaspartiet vid matplatsen förlänger denna del av huset; ut under ett glastak i ett uterum kantat av murade tegelpelare. Det är en given plats för allt från långa sommarfrukostar till kräftskivan under augustimånen. En uteplats med öppet ribbtak och samma design ligger mitt emot. Till höger om köket finns en groventré med vask och teknikavdelning samt dörr ut till gårdsplanen vid garaget.

I husets andra ände, efter sällskapsytorna, döljer sig en separat avdelning med hall, sobert badrum med dusch samt ett arbets-, gäst- eller sovrum med egen ytterdörr. Kanske är det här familjens äldre barn huserar, om rummet inte används för eget företagande.

Följ den svängda trappan upp till husets övre plan. Takhöjden är fri upp till nock och glaspartiet löper vertikalt upp till taket. Häruppe överraskar villan med ett större allrum präglat av fascinerande arkitekturlinjer och ryggåstak. Ljuset faller in från flera håll över trägolvet och tre glaspartier överblickar poolområdet. Rummet har en ljus och lätt känsla, öppet för allt från skyhöga legotorn till tevespel och fredagsmys.

På ena sidan om allrummet ligger en hall med två klädkammare samt ingång till mindre två sovrum. Rummen har branta snedtak upp till nock och glaspartier i två väderstreck, det som fransk balkong. Rummen har mjuka mattor.

I övervåningens andra ände ligger en klassisk master bedroomsvit med mjuka mattor och glasdörr in till ett dressingroom. Atmosfären är känns skyddad och privat, längst ut i husets vinkel mot garaget. Rummet får ljus från två väderstreck, det ena glaspartiet är en fransk balkong.

Intill master bedroom ligger det mycket stora badrummet i vitt helkakel och med träfärgad klinker. Badrummet har kaklade alkover för wc respektive dusch och däremellan en yta med badkar samt kommod med dubbla handfat. Husets tvättavdelning med maskiner, förvaring, vask och arbetsytor nås från badrummet eller allrummet.

Sammantaget är detta en stor privatvilla med tidlös arkitektur och en atmosfär som leder tankarna till en internationell resort.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Solfångaren 5

Övriga byggnader/utrymmen

Isolerat dubbelgarage med fjärrstyrda garageportar (gjuten betongplatta med mörkgrå klinkergolv). I anslutning till garaget finns wc samt grovtvättstuga med tvättmaskin från 2015. Oinredd vind ovanpå garage med möjlighet att göra en mindre lägenhet.

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Helsingborg Solfångaren GA:1

Förmån: Officialservitut Väg, 1283K-17005.25

Ekonomi

Taxeringsvärde
5 370 000 kr
Byggnadsvärde
4 350 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
4
Värme
34 225 kr
Samfällighetsavgift
2 400 kr
Renhållning
4 092 kr
Vatten/Avlopp
4 473 kr
Summa
45 190 kr

Samfällighetsavgiften omfattar kostnader för underhåll och skötsel av vägar och belysning inom samfälligheten.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ombyggnad, Renoveringar

Diskmaskin (-18)

TV/bredband

Fiber

Planbestämmelser

Detaljplan (2009-10-28)

Parkering

Isolerat dubbelgarage med fjärrstyrda garageportar (gjuten betongplatta med mörkgrå klinkergolv). I anslutning till garaget finns wc samt grovtvättstuga. Oinredd vind ovanpå garage med möjlighet att göra en mindre lägenhet.

Uppfart med utrymme för två bilar bakom elektriska grindar.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
7 995 000 kr
Rum
6
Sovrum
4
Boarea
250 kvm*
Tomtarea
791 kvm
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 plan
Byggår
2013
Fasad
Puts
Grund
Platta på mark med vattenburen golvvärme
Stomme
Sten
Bjälklag
Betongbjälklag med vattenburen golvvärme
Uppvärmning
Bergvärme och luftvärmepump (-17)
Takbeklädnad
Tegel
Utvändigt plåtarbete
Zink
Fönster
3-glas

Poolen är en glasfiberpool Polyfaser 9 X 3,5 m, med elektriskt täcke att dra över.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Området

Att bo i Mariastaden

Som boende i Mariastaden har du bekvämt nära till strand, shopping, restauranger och natur. Du har cykelavstånd till allt det bästa Helsingborg har att erbjuda, men bor på lugnt läge i grönskande omgivningar.

Mariastaden är uppbyggt runt det tidigare sjukhusområdet som låg här som hette Sankta Maria sjukhus. När sjukhuset avvecklades på 1990-talet ändrade området namn till Maria Park. I de gamla, men bevarade byggnaderna finns det nu skolor, bostäder och kontorslokaler.

I Maria Park finns det både klassiska tegelhus från 1920-talet och nybyggen. Vägarna kantas av alléer och hela området är lummigt och grönskande.

Nära parken, i en anrik byggnad med tillhörande växthus finns det café, restaurang, butik och handelsträdgård i ett. Detta var tidigare ett trädgårdsmästeri och är nu ett populärt utflyktsmål där du kan handla växter, inredningsdetaljer och äta en god lunch eller middag i underbar miljö.
Ett stenkast från Mariastaden finns Pålsjö skog, som har underbara promenadstigar, motionsslingor och strövområden. Lite längre västerut ligger Sofiero slott som erbjuder massor av nöjen, kultur och matupplevelser.

Här är det inte svårt att förstå att barnfamiljerna trivs. Det är ett lugnt, barnvänligt område med flera skolor, förskolor och goda kommunikationer nära tillhands.

Köpa eller sälja bostad i Mariastaden? Kontakta våra mäklare i Helsingborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Mariehällsvägen 68

Mariehällsvägen 68,
254 50 Helsingborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning, eller anmäl dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Malin Jangeroth

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 31

Förslag på andra bostäder

 • Friliggande villa

  Mariastaden, Helsingborg

  Adress
  Ekerödsgatan 9
  Utgångspris
  6 995 000 kr
  Antal rum
  6
  Sovrum
  5
  Boarea
  215 kvm
  Tomtarea
  729 kvm

  Visning: 2019-10-31

 • Friliggande villa

  Mariastaden, Helsingborg

  Adress
  Grönsångaregatan 10
  Utgångspris
  5 995 000 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  3-5
  Boarea
  213 kvm
  Tomtarea
  553 kvm

  Visning: 2019-11-10