Underbar familjevilla med fantastiska ytor på strandnära läge

Gråläge, Helsingborg

Grålägevägen 4

Exklusiv
Utgångspris
5 990 000 kr
Antal rum
7
Tomtarea
1284 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
196 kvm / 110 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Underbar familjevilla med fantastiska ytor på strandnära läge

Underbar familjevilla med fantastiska ytor på strandnära läge

 • Ansvarig mäklare

  Alexander Jämthagen

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 75

Bilder

Planskiss

Planlösning
Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På pittoreska Gråläge, endast 150 meter från strandkanten, ligger en fantastisk familjevilla som genomsyras av kvalitet och ett härligt ljusinsläpp. Unikt för bostaden är dess böljande former och varierande fönstersättning; en oktagonformad tillbyggnad är klädd av öppningsbara glaspartier medan ljusintegrerad glasbetong pryder delar av såväl entré som utemiljö. Husets totala yta om cirka 300 kvadratmeter är optimalt fördelad på två plan samt källare med väl tilltagna sällskapsytor och rofyllda sovrum. Entréplanet bjuder på ett fantastiskt vardagsrum i vinkel, matplats, kök och oktagonrum samt sovrum. Utanför sällskapsytorna har du utgång till en ljuvlig altan i soligt västerläge. Uteplatserna är många och ger dig möjlighet att följa solen från morgon till kväll. Tomten är insynsskyddad och inhägnad med stora gröna ytor för lek. På husets andra plan finns väl tilltagna sovrum, allrum med öppen spis och en inglasad balkong. Från allrummet har du milsvida vyer över sundet. Källaren bjuder på loungeområde med bastu. Ett kvalitetsboende i havsnära miljö som tilltalar hela familjen.

Interiör

HAV OCH GRÖNSKA. Gråläge är ett charmigt gammalt fiskeläge beläget mellan Viken och Domsten. Här är du omgiven av hav, breda åkermarker och täta skogspartier. Under 1930-talet byggdes många sommarhus här i Gråläge, men i dag har de flesta ombonats eller rivits för att ge plats till åretruntbostäder. På vägen ner till havet finns ett par välbevarade korsvirkeshus av äldre ursprung som vittnar om förr. Det vitputsade huset på Grålägevägen 4 byggdes 1968, men har totalrenoverats och byggts till de senaste åren. Boytan är generös, precis som tomten. En uppvuxen och insynsskyddad trädgård med väl tilltagen gräsmatta omger husets baksida medan trädäck, stenläggningar och ett staket omfamnar husets framsida som vetter mot havet. Här kan du följa solen från morgon till kväll från en av husets flera uteplatser. Om drömmar om ett stort poolområde finns, är möjligheterna utmärkta för detta.

MJUKA FORMER. Husets unika karaktär gör sig påmind redan vid entrén. Ett staket med böljande former omger huset som leder vidare till en grind, kantad av glasbetong. Till höger om entrén finns en carport för uppställning av två bilar samt ett garage med fjärrport för ytterligare en bil. Även carportens yttervägg vetter mot uteplatsen har stilfulla inslag av glasbetong, som är extra effektfullt kvällstid. När du kommer innanför entrén syns vacker gatensläggning fram till det rundade trädäcket som är något upphöjt och har glasräcke hela vägen runt. På uteplatsen finns elektriska solskyddslösningar i from av markiser och på insidan lameller för att få ut det bästa av den svenska sommaren. Just på kvällarna är det extra ljuvligt att sitta här och njuta i den vackert upplysta utemiljön.
Du passerar det vackra oktagonrummet och når huvudentrén från husets baksida. Här är det skyddat och väluppvuxet med häckar, träd, gräsytor och uteplatser.

SPATIÖSA YTOR. Intill ytterdörren finns återkommande inslag av glasbetong, som ger ett vackert ljusinsläpp. Du välkomnas i en möblerbar entré med snyggt mörkt skiffergolv och separat avhängningsplats till vänster. I anslutning till denna finns ett gäst-wc med lite retrokänsla. Vidare in öppnar huset upp sig med ett enastående vardagsrum i vinkel. Väggarna är vita och trägolvet ljust. Vardagsrummet är generöst med gott om plats för såväl matrumsmöblemang som en större soffgrupp. Rummet har stora fönsterpartier i tre väderstreck som skänker ett rejält ljusinsläpp. Från vardagsrummet kommer du vidare till matplats och kök som har brunt klinkergolv. Köket är i stilrent utförande med vita luckor, rostfria grepp och bänkskiva av svart granit. Blå mosaik pryder en del av väggen under fönsterpartiet som vetter ut mot trädgården. Vitvarorna är exklusiva och i helt rostfritt utförande. Den rejäla gasspisen inklusive fläkt kommer från Ilve, diskmaskinen från Siemens och kyl, frys, mikro och ugn kommer från Gaggenau. Den öppna planlösningen inbjuder till social matlagning med familj och vänner. Köket vetter ut mot den rymliga matplatsen där du med fördel kan sitta ett större middagssällskap. Från matplatsen når du det unika oktagonrummet, som har ett kolossalt ljusflöde från flera håll. I dag fungerar rummet som mat- och sällskapsrum. Här finns utgången till den härliga uteplatsen framför huset, som lätt blir ditt andra vardagsrum sommartid. Bakom köket finns en mindre entré som vetter ut mot trädgården och en uteplats. I anslutning till denna entré finns ett helkakat badrum med dusch och ett välplanerat sovrum med gott om garderober.

EN TRAPPA UPP OCH NER. Från huvudentrén tar du den fina, mattbeklädda trätrappan upp till plan två. Här möts du av ett mysigt allrum med öppen spis (ej provtryckt) och en härlig sundsutsikt via de stora fönsterpartierna som löper längs hela rummet. På detta plan finns två sovrum, varav master bedroom har en egen utgång till en inglasad balkong. Båda sovrummen har gott om garderober för förvaring och hela ovanvåningen har enhetligt parkettgolv. Ett stort familjebadrum med dubbla handfat, dusch och badkar i blå mosaik finns till höger om trappan.

Husets källare är mer än ”bara en källare”. När du kommer ner för trappan möts du av ett stort sovrum. Här finns gott om förvaringsutrymmen, hobbyrum, tvättstuga och en loungeavdelning med dusch och bastu. Tvättrummet är delvis kaklat och utrustat med vask, tvättmaskin och torktumlare från Miele. Från källaren nås en separat utgång till trädgården.

På Grålägevägen får du ett representativt boende i mycket gott skick med generösa ytor. De senaste 3-10 åren har huset fått ny fasad, nytt tak, värmesystem, nya fönster och delvis ny dränering. Det har dessutom byggts garage samt carport och hela exteriören har fått en estetisk inramning med vacker belysning. Det strandnära läget är fantastiskt. Här tar du på dig badrocken och promenerar längs den lilla gatan ner till stranden på mindre än två minuter. Här är det enkelt att ta ett spontant dopp eller ta en picknick på kvällen i sällskap av solnedgången. Övrig tid på sommaren spenderar du helst på det solsäkra trädäcket.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Flytvästen 2

Övriga byggnader/utrymmen

Garage - byggt 2007
Biluppställningsplats för 2 bilar
Verktygsbod i trädgården - 2009

Planbestämmelser

Stadsplan (1988-05-05) Byggnadsplan (1971-06-30)

Parkering

Garage med fjärrport samt biluppställningsplats för två bilar.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
5 990 000 kr
Rum
7
Sovrum
3
Max antal sovrum
6
Boarea
196 kvm*
Tomtarea
1284 kvm
Biarea
110 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Driftskostnad (per år)

Driftskostnad ca 2750kr/månad inkl värme, el och vatten. Driftskostnaden för detta huset är mycket låg pga det energisnåla uppvärmningssystemet.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
55

Ombyggnad, Renoveringar

- Nytt tak (bytt från grunden) 07/08
- Nya 3-glasfönster 07/08
- Nya ytterdörrar 07/08
- Renoverad fasad (puts på cellplast på lättbetong, STO) 07/08
- Ny el 07/08
- Nytt värmesystem 14/15. Bergvärme.
- Nytt kök 2008.
- Delar av huset dränerades för ca 10 år sedan.
- Fullständig relining av stammarna har gjorts.

TV/bredband

Fiber via Stadsnätet.

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Förmån: Avtalsservitut: Spillvattenledning, 12-IM7-91/14016.1

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 146 000 kr
Byggnadsvärde
2 110 000 kr
Fastställt
2015
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggår
1968*
Fasad
Puts
Grund
Källare
Stomme
Lättbetong/Trä
Bjälklag
Lättbetong
Uppvärmning
Bergvärme
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Självdrag
Fönster
3-glasfönster
Grundmur
Betong

* Ombyggnad mestadels 2007-2009

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Alexander Jämthagen

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 75