Allerum, Helsingborg

Tursköpsvägen 55

Exklusiv
Utgångspris
9 990 000 kr
Antal rum
6
Typ
Jordbruk

Visning

 • måndag 18/11

  Bokad visning. Kontakta mäklaren för anmälan.

Bjurfors Exklusiv presenterar en påkostad, modern trelängad gård med tillhörande hästboxar i vackert skånskt landskap

 • Ansvarig mäklare

  Alexander Jämthagen

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 75

 • Extra kontaktperson

  Patrik Angel

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0701-64 19 26
  Telefon: 042-611 41 15

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Sinnebilden av Skåne. Djupt inbäddat bland vidsträckta rapsfält, täta skogsdungar och pilalléer stoltserar en nyuppförd, trelängad gård med två hästboxar och en slående utsikt. Grannen är ingen mindre än Allerums golfklubb, som nyligen mottog det prestigefyllda priset Årets Golfklubb 2019 med delmotivationen "Allerums GK är en klubb och en anläggning som fungerar i stor harmoni med platsen där den ligger och med människorna som bor där." För golfspelaren är läget en dröm och för den som funderat på att prova, kan inte förutsättningarna vara bättre.

Det lantliga läget är insynsskyddat och bjuder på fantastiska vyer över skog och grönska från husets alla rum. En skön utemiljö med flera avkopplande platser finns både i den uppvuxna trädgården och i solig och vindskyddad miljö på atriumgården. Här bor du på en fridfull plats, med smidiga förbindelser med buss och cykel mot Helsingborg. För barnfamiljerna är det bekvämt nära till förskolor och skolor, som finns i Allerum. Pendlare når snabbt väg 111 och E4/E6.

Bostaden har en genomgående påkostad känsla och enhetligt intryck med gedigna och underhållsfria materialval. Det har också lagts stor fokus på att skapa ett energisnålt boende.

Planlösningen är idealiskt fördelad i tre delar; funktionell, social och privat. Den sociala delen har en öppen planlösning mellan ett platsbyggt kök, matplats och vardagsrum där takhöjden når hela 3,5 meter upp till nock och ett rikt ljusinsläpp. En svårslagen plats för stora middagsbjudningar och festliga sammankomster.

Den privata delen bjuder på tre rofyllda sovrum med takhöjd upp till nock, ett stort allrum och badrum med bastu. Ytterligare ett sovrum ligger i anslutning till köket. Härifrån nås också den funktionella delen med ett tvättrum, en stor klädkammare samt ingång till garage och förråd.

Till fastigheten ingår en samfällighet med 50 % ägande av nyproducerad stallbyggnad där du själv förfogar över två hästboxar, sadelkammare, foderförråd med loft samt en gemensam box med spolplats/skötsel. I ett tidigt skede finns möjlighet att påverka boxfronter (gliddörr/slagdörr, tänkt modell från Robert de Rover - "Royal Classic Wave"). Vattenkostnad delas mellan de två samfällighetsägarna och el debiteras separat enligt faktisk förbrukning.

Se drönarfilm här: www.youtube.com/watch?v=BuBhEu3FJ4g&feature=youtu.be

Drömmen om ett modernt boende mitt i en lantlig idyll förverkligas på Tursköpsvägen 55.

Interiör


Genomgående 2-stavs Khärs ekgolv (ultramatt lack) med golvvärme/kyla. Öppet upp till nock med cirka 3,50 meter i takhöjd i öppen planlösning samt tre sovrum. Övrigt 2,50 meter takhöjd.

HALL med platsbyggd förvaring och infällda dimbara spotlights i tak.

Platsbyggt KÖK med ekinredning och bänkskiva i matt granit (Assoluto Nero). Komplett maskinpark från Siemens bestående av kyl, frys, diskmaskin, varmluftsugn, micro induktionshäll samt fläkt. Infällda dimbara spotlights i tak.

MATPLATS i öppen planlösning med infällda dimbara spotlights i tak.

VARDAGSRUM med kamin från Skandinavisk Spismiljö som är förberedd för såväl gas som ved-eldning (ej påkopplad). Infällda dimbara spotlights i tak.

SOVRUM 1 med öppet upp till nock.

BADRUM med granitgolv (golvvärme, vattenburen), dusch, handdukstork, toalett och handfat med platsbyggd kommod och spegel med belysning ovan. Infällda dimbara spotlights i tak.

SOVRUM 2 med öppet upp till nock.

SOVRUM 3 med öppet upp till nock.

ALLRUM med infällda dimbara spotlights i tak.

BADRUM med granitgolv (golvvärme, vattenburen), dusch med glasvägg, dubbla handfat med extra stor platsbyggd kommod, spegel med belysning, förberett för badkar samt två handdukstorkar. BASTU med glasväggar och glasdörr (installeras inom kort).

SOVRUM 4 med infällda dimbara spotlights i tak. Ingång till Walk-In-Closet med garderober.

TVÄTTRUM med granitgolv (golvvärme, vattenburen), fast inredning med skåp och lådor, diskho samt tvättmaskin och torktumlare från Bosch. Ingång till förråd med fast inredning.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Allerum 1:34

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Helsingborg Allerum GA:18

Last: Avtalsservitut: Elledning Mm, 1283IM-05/2785.1
Last: Officialservitut Väg, 12-ALL-1541.1

Förmån: Officialservitut Utfart, 12-ALL-686.1

Information

Typ
Jordbruk
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal skiften
1
Utgångspris
9 990 000 kr

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Elledning Mm

Ekonomi

220, Småhusenhet, bebyggd
Övrigt, Taxeringsvärde
661 000 kr
Övrigt, Taxeringsvärde
1 500 000 kr
Totalt
2 161 000 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Övriga byggnader

Bostadsbyggnad

Byggnadstyp
1 plan
Rum
6
Boarea
218*
Biarea
48
Byggår
2019
Uppvärmning
Jordvärme (600 meter slinga) Nibe Alpha Innotec

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Grund: Betongplatta med genomgående golvvärme/kyla.
Stomme: Leca isoblock.
Fasad: STO Putsfasad
Fönster: Velfac energisnåla aliminium 3-glasfönster.
Tak: Betongpannor
Plåtarbeten: Rheinzink
Ventilation: Mekanisk ventilation

Uteplats/balkong

160 kvm norrlänsk tryckimpregnerat trädäck, tätare i ådringen och mindre knastar. Infälld belysning i takutsprånget samt på fasad. Paddock om ca 55 x 30 meter.

Tomt

Tomtarea 8555 m².

Parkering

Stort garage om ca 48 kvm med golvvärme och fjärrport från Hörmann.

Övrigt

Jordvärmen är kopplad till golvvärme- samt kyla. Värmepump: Nibe Alpha Innotec, WZSV 122K3M.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten och avlopp.

Området

Att bo i Helsingborg

Helsingborg är en av Nordens äldsta städer. Redan i slutet av 900-talet har det troligtvis funnits en mindre befästning uppe på landborgen. Staden tillhör Öresundsregionen och är Skånes andra största stad. Här befinner du dig endast 4 km från Helsingör i Danmark. Fram till mitten 1800-talet betecknades Helsingborg som småstad men antal invånare ökade explosionsartat i samband med att industrialismen i staden tog fart. Helsingborg växer fortfarande och efterfrågan på nya bostäder blir allt större.

Helsingborg är förutom den breda kustremsan omgivet av parker, grönområden och skog för ett aktivt liv. Här finns naturreservat, vandringsleder, lekplatser, badplatser och cykelleder i varierande miljöer. Helsingborgs centrum ligger alldeles intill havet och är den äldsta delen av staden. Här sjuder det av liv året om. Restauranger, caféer och barer ligger tätt både inne bland husen och nere vid Öresundskusten.

På sommaren solar och badar du mitt i centrum. Här finns det ett flertal badplatser att välja på utifrån väder och humör. Gröningen är en populär plats för folk i alla åldrar med stora gräsytor, lekplats, promenadstråk, trädäck och badbrygga. Fria bad är en bred sandstrand med tre badbryggor och en trevlig fiskrestaurang som vetter mot havet.

Vill du köpa eller sälja bostad i Helsingborg? Välkommen att kontakta Bjurfors mäklare i Helsingborg. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Tursköpsvägen 55

Tursköpsvägen 55,
254 76 Allerum

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Alexander Jämthagen

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 75

 • Extra kontaktperson

  Patrik Angel

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0701-64 19 26
  Telefon: 042-611 41 15