Påkostad villa med bästa läget i Luleå!

Kallax, Luleå

Jaktviksvägen 159

Besiktigad
Utgångspris
7 500 000 kr
Antal rum
3
Tomtarea
1675 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea
97 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Påkostad villa med bästa läget i Luleå!

Unik fastighet med strandläge i Jaktviken/Kallax! Representativ villa med ett absolut toppläge uppförd 2009 som måste upplevas på plats!

 • Ansvarig mäklare

  Marie Östling

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 070-980 44 22

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Vackert strandläge. Jaktviksvägen 159 - Bjurfors
Vackert strandläge
Mäktigt läge med fantastisk utemiljö. Jaktviksvägen 159 - Bjurfors
Mäktigt läge med fantastisk utemiljö
Representativ villa. Jaktviksvägen 159 - Bjurfors
Representativ villa
. Jaktviksvägen 159 - Bjurfors
Magiskt läge med egen brygga och egen strand. Jaktviksvägen 159 - Bjurfors
Magiskt läge med egen brygga och egen strand
Underbara utemiljöer. Jaktviksvägen 159 - Bjurfors
Underbara utemiljöer

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Unik fastighet med strandläge i Jaktviken/Kallax! Mäktig och påkostad villa med ett absolut toppläge uppförd 2009 med totalentreprenad via Nåiden. Fastigheten har ett slående vackert och högt läge med underbara utemiljöer med altaner och soldäck på närmare 350 m² och egen sandstrand. Utemiljöerna är designade för att följa tomtens nivåer och för att kunna njuta av solens strålar och utsikten hela dagen. Villan är modernt designad med öppen planlösning med högt i tak och stora fönsterpartier ut mot havet. Vackert platsbyggt skärgårdskök från kökssnickeri med tjusiga vitvaror från Smeg. Villan har två sovrum varav ett av dem idag har "rum i rum" och disponeras som ett sovrum och tv-rum. Alla rum har diamantslipat betonggolv med inslag av sten i olika storlekar och har hög komfort via vattenburen golvvärme i alla rum. Mäktiga eldstäder i Offerdals shiffer från Norge, en inne i villans sällskapsdel och en utvändigt vid altanen. Alla fönster och skjutdörrar är i aluminium och är självrengörande lågenergiglas med solskydds belägg. I anslutning till bryggan och nedre soldäck vid vattnet finns härlig bastu med tillhörande relaxavdelning om ca 15 m² som även den har vattenburen golvvärme och utsikt ner mot bryggan och stranden. Viken är djup vilket gör att större båtar kan gå in mot flytbryggan och sandstranden har sluttande djup med 0-5 m. På tomten finns ett gårdshus om ca 30 m² med välutrustat kök med ek-inredning och badrum med wc, duschplats och egen tvättmaskin. Egen altan om ca 20 m² gör att gästerna kan vakna för sig själva och njuta av dagen och miljön. Fastigheten är nyttjad under sommaren samt vissa vårvinter-helger, totalt ca 4 månader per år och är därmed i väldigt gott skick.

Fastigheten har fiber via Lunet, uppvärmning via sjövärme samt har en air-kondition anläggning som kyler huset genom havsvatten. Vatten från både egen brunn som delas med grannar samt från vattenföreningen på området. Avlopp med två slutna tankar. Stor grusad infart med plats för upp till 6 bilar, förvaring finns i vinterisolerad och el-uppvärmd boda om ca 15 m². Villan ligger med lugnt läge längs en privat väg, endast 2 hus efter detta hus sedan tar vägen slut.

Villan är förbesiktigad via Anticimex samt dolda fel-försäkrad av säljaren.

Ett läge som detta kommer sällan ut på marknaden utan överlåts ofta inom släkten - Varmt välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare för bokning av visning!

Interiör

-Entréhall-
Välkomnande och öppen hall med vacker platsbyggd garderobslösning som utöver förvaring även erbjuder en sittdel. Hallen har snyggt slipat betonggolv med vattenburen golvvärme som underlättar vardagen.

-Kök / vardagsrum-
Underbar sällskapsdel där kök, matplats och vardagsrumsdel går i öppen planlösning. Här möts man av tilltagen takhöjd och mäktig utsikt vid stora och öppningsbara fönsterpartier. Otroligt pampig eldstad i vacker Offerdals schiffer från Norge pryder vardagsrumsdelen och blir ett blickfång i hela den öppna ytan. Köket är inrett med ett platsbyggt kök i vacker och klassisk stil byggt av ett kökssnickeri söderut som bygger skärgårdskök. Luckorna är vita och lådorna är extra djupa viket ger en rejäl arbetsyta och extra bra med förvaring. Här finns en köksö försedd med hjul som enkelt kan flyttas och vändas allt efter behov. Köket har påkostade vitvaror från Smeg bestående av 90 cm kyl/frys med vatten och is-maskin, 70 cm spis med dubbla ugnar och häll, 90 cm spisfläkt samt diskmaskin. Tilltagen matplats framför fönster, med utsikt över altanen och vidare ut över vattnet, ger möjlighet för att möblera med ett matbord för större bjudningar. Vardagsrumsdelen är lättmöblerad och inrymmer både soffgrupp och annan önskad inredning. Via helglasade skjutdörrar från både vardagsrumsdelen och köket nås altanerna som går längs tre av husets sidor, allt för att fånga solen under hela dagen. Det slipade betonggolvet medför egenskapen att det blir svalt under sommartid samt varmt och skönt under vintertid när golvvärmen är igång.

-Sovrum 1-
Bostadens master bedroom erbjuder den som vaknar upp i detta rum en sagolik morgon. Här drar man upp rullgardinen och öppnar den helglaserade skjutdörren och kan från sängen blicka ut över havet och ner mot bryggan. Rummet har samma vackra golv som i övriga bostaden och erbjuder gott om förvaring i två rymliga dubbel garderober som är i samma stil som de i hallen.

-Sovrum 2 / tv-rum -
Det större sovrummet är idag avdelat till ett mindre tv-rum samt ett sovrum där vägg med skjutdörr mellan rummen är uppsatt, perfekt för tonåringen som vill ha "eget" vardagsrum. Väggen kan enkelt tas ned om rummet önskas disponeras som ett stort rum. Idag finns förvaring i en fristående dubbelgarderob som kan flyttas efter behov. Även här slipat betonggolv med vattenburen golvvärme.

-Badrum-
Stilrent och tidlöst badrum i helkaklat utförande och med belysning via spottar i taket. Snygg inredning i form av vägghängd toalett, takdusch, tvättställ med förvaring i kommod samt vägghängt högskåp i samma serie.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Luleå Kallax 1:219

Tomt

Uppvuxen trädgårdstomt bestående av dels lättskött gräsmatta (slinga för robotgräsklippare finns) och naturtomt med växter från liknande växtzon som
Blekinge (tack vare sitt skyddande läge med berg i norr och öst samt tät skog i söder och väst samt fukten
från havet).
Flertalet belysningspollare och markbelysningar
för att skapa stämningsfullt ljus i trädgården mörka höstkvällar.

TV/bredband

Fiber via Lunet
Nätverkskabel dragen mellan uthus, gäststuga, bastu.
Signalkabel finns mellan villan och bastun för att kunna ansluta musikanläggning B&O

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Väg

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 864 000 kr
Byggnadsvärde
1 555 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
4 024 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Hushållsström
29 251 kr
Samfällighetsavgift
1 500 kr
Övrigt
3 207 kr
Summa
33 958 kr

Elförbrukningen har under det senaste året uppgått till 23726 kWh, debiterad kostnad 29.251 kr.
Fastigheten hör till en förening för väg och vatten där en kostnad om 1.500 kr tas ut varje år.
Slamtömning 2 gånger/år till en kostnad 2.510 kr.
Renhållning med sommartömning (kärl delas med grannar) till en kostnad av 697 kr/år.

Villan har endast nyttjats ca 4 månader/år, alla byggnader varit uppvärmda till ca: +22 året runt, samt att det finns ca: 50 ljuspunkter utomhus där flertalet inte i dagsläget är lågenergilampor, (i stora huset har elpatronerna varit igång ca: 2000 timmar sedan 2009).

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
C
Energiförbrukning per kvm och år
77
Energideklarationsdatum
2019-05-28

Övriga byggnader/utrymmen

-Gästhus-
På tomten finns ett fint gästhus om ca 30 m² (el-uppvärmt) uppfört på plintgrund. Öppen planlösning med fri takjöd upp till nock och synliga takbjälkar. Stiligt och väldigt lite använt kök med inredning i ek som är utrustat med diskmaskin, spis med ugn, kyl/frys och fläkt. Gäststugan har badrum utrustat med tvättmaskin, wc, duschplats samt handfat.

-Bastu & förråd-
En nivå ner från villan finns vinterisolerad del om ca 30 m² byggd i ca 30 cm tjock armerad betong (tak, väggar och platta). Taket är förberett för att anlägga en sedumbeläggning med isolering (idag grusbelagt men kan påbyggas av tex altan eller pool om man så önskar).
Vinterisolerat förråd om 15 m² med separat ingång. Bastu-del om ca 15 m² med golvvärme, täljstens bastuaggregat, dusch, relaxavdelning med kylskåp. Slående utsikt över havet och i direkt anslutning till brygganläggningen. Utomhus-dusch finns vid badstranden.

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1966-05-27)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Luleå Kallax GA:14, Gemensamhetsanläggning: Luleå Kallax GA:21, Gemensamhetsanläggning: Luleå Kallax GA:23, Gemensamhetsanläggning: Luleå Kallax GA:24

Last: Avtalsservitut: Väg, 25-IM1-77/1532.1

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
7 500 000 kr
Rum
3
Sovrum
2
Max antal sovrum
3
Boarea
97 kvm*
Tomtarea
1675 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plan
Byggår
2009
Fasad
Trä
Grund
Platta på mark
Stomme
Trä
Uppvärmning
Sjövärme
Takbeklädnad
Bandtäckt, zink
Ventilation
Självdrag
Fönster
3-glas lågenergifönster

Vatten/Avlopp

Enskilt vatten - vintervatten samt sommarvatten från vattenföreningen, dessutom egen brun som delas med 4 grannar. Värmekabel i alla vattenanslutningar mellan alla byggnader
Enskilt avlopp - 2 st slutna tankar 6 & 4 m³

Länkar

Karta

Jaktviksvägen 159

Jaktviksvägen 159,
975 95 Luleå

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Marie Östling

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 070-980 44 22