Fyrahundratvå kvadratmeter totalyta och garageytor med möjligheter.

Vättersnäs, Jönköping

Kavlabrovägen 3

Besiktigad
Utgångspris
4 195 000 kr
Antal rum
6
Tomtarea
974 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
175 kvm / 227 kvm

Visning

 • tisdag 17/9, KL 16:45 - 17:30

  Öppen visning, välkommen! Föranmäl gärna ditt intresse.

Boka visning

Fyrahundratvå kvadratmeter totalyta och garageytor med möjligheter.

Huset är spännande, funktionellt och vackert. Fyrahundratvå kvadratmeter totalyta och garageyta med möjligheter.

 • Ansvarig mäklare

  Christian Österberg

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0723-261100

 • Extra kontaktperson

  Andreas Efram

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0723-25 88 00

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Video/Bilder

Kavlabrovägen 3 - Filmen
. Kavlabrovägen 3 - Bjurfors
. Kavlabrovägen 3 - Bjurfors
. Kavlabrovägen 3 - Bjurfors
. Kavlabrovägen 3 - Bjurfors
. Kavlabrovägen 3 - Bjurfors
. Kavlabrovägen 3 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Fyrahundratvå kvadratmeter! Ja, ni läste faktiskt rätt. Det här är ett stort hus, på alla sätt och vis. Den totala ytan är fyrahundratvå kvadrat fördelat på hundrasjuttiofem kvadratmetet boyta och hela tvåhundratjugosju kvadratmeter biyta. Då räknas gillestugan som biyta men den används såklart som boyta. Biytan består också av två garage samt flera rum, förråd och utrymmen i källarplanet. Möjligheterna är enorma och den stora totalytan gör huset perfekt för såväl kurragömma som alla möjliga typer av hobbies man innan bara drömt om att få plats med hemma.

Huset är spännande, annorlunda och samtidigt funktionellt och vackert. Det mesta är fortfarande i originalskick och synnerligen välvårdat. Det är fullt med historia som det nu vill dela med sig av till en ny ägare. Här finns potential att skapa ditt nya drömhem.

Det finns mycket intressant och originellt kring fastigheten såsom; De vackra ankarsluten på fasaden och i gillestugan som kommer från den stora tegelugnen på Sanna tegelbruk. När bruket lades ner togs ankarsluten tillvara och sattes sedan upp på fasaden. Den speciella utsmyckningen på altanens stolpar som kallas jungfruar. Just dessa kommer från ett gammalt segelskepp i St Annas skärgård. Det söta lilla trollet på fontänen i trädgården, som heter Harry, han flyttade in på sextiotalet och har hjälpt fler grodor än det går att räkna ut i vida världen. Den bastanta ekdörren som nu sitter som köksdörr satt från början på husets framsida och är husets originaldörr. En gång i tiden fanns det en öppen spis i hallen där barnen drack varm choklad och värmde frusna fötter. Skorstenspipan finns kvar så förmodligen går det att återigen installera en värmekälla om man önskar det.

Trädgården är vacker och ståtlig. Om våren är gräsmattan täckt av Blå skilla och Krokus, för något år sedan skördades cirka två hinkar vindruvor och den stora rosen som står vid garageuppfarten är hela sjuttio år gammal. Ytan mellan huset och häcken var förr trädgårdsland och det odlades rabarber, jordgubbar, potatis, morötter och mycket mera. Här är det bra förutsättningar för en köksträdgård och växtzon två.

Huset är stort och möjligheterna många. Det har dukade långbord i vardagsrummet och det har varit festligheter, barhäng och sprakande eldar i gillestugan. Det finns också plats så det räcker för barnaspring och lek. På det övre planet finns tre stora sovrum, badrum och två klädkammare. På entréplanet finns kök, pigrum och det stora vardagsrummet. En trappa ner kommer man till husets gillestuga, försedd med vattenburen golvvärme. En gillestugan som är något alldeles extra och som förmodligen inte ser ut som någon du tidigare upplevt. Tänk en irländsk pub korsad med en riddarsal tagen ur game of thrones. Natursten på golvet, tegel på väggarna och vackra tapeter i taket. Att stiga ner för trappan ger känslan av att stiga ner i en annan värld, en härlig och spännande värld.

Det finns två garage varav ett av dem är ett trippelgarage och bilar som stått här är bland annat en två tons Horch från 30-talet och en MG från 50-talet. Det har även trimmats en hel del mopeder...Det finns ytterligare en mängd rum, förråd och ytor att nyttja för en mängd olika typer av hobbies.

Vättersnäs är en lugn och stilla stadsdel nära Rosenlund och på gränsen till Huskvarna. Härifrån är det promenadavstånd till Vättern, närhet till butiker och bussförbindelser in till stan precis runt knuten. Det är även nära till skolor och förskolor. Vidgar man sina vyer lite så tar man sig snabbt och smidigt ut till E4:an och vidare ut mot andra äventyr.

Interiör

Vackra parkettgolv, plankgolv, klinker och mattor, det mesta i original och fortfarande i ett gott och välvårdat skick. Huset består av två bostadsplan, gillestuga, källarutrymme med hobbyrum, förråd och enkelgarage, en vind samt ett integrerat trippelgarage.

Det är på entréplanet man umgås. Hallen är väl tilltagen och representativ. Den leder sedan vidare in mot köket, gästtoaletten och vardagsrummet. I köket har tiden stått still. Ja, det känns i alla fall så. Fortfarande i originalskick och utrustat med Jönköpings äldsta fortfarande fungerande diskmaskin, en hög charmfaktor. I vardagsrummet glimmrar ekparketten i kapp med de stora fönsterpartierna och precis utanför finns den inbjudande altanen.

En våning upp blir det lite mer privat. Här huserar tre stora sovrum, en hall, ett badrum och två klädkammare. Samtliga sovrum har ett stort naturligt ljusflöde med fönster i två väderstreck. Det första man når är den stora hallen. Ja, mer som ett rum faktiskt då den är fullt möblerbar. Hallen har under många år nyttjats som ett kombinerat arbetsrum och passage till våningsplanets övriga rum och badrum. I två av de tre sovrummen här uppe har de gamla plankgolven åter fått se dagens ljus. I det tredje rummet så göms det under en heltäckningsmatta och i hallen är golvet klätt med korkmatta. Alla tre rummen är tillräckligt väl tilltagna, ljusa för att få kandidera till "master bedroom".

Källarplanet består av tre förråd, en matkällare, det redan nämnda garaget och ett pannrum. Stora ytor, gott om förvaring och möjligheter.

Trippelgaraget som ligger på nivå med bottenvåningen når du inne från bostaden på väg ut eller med en automatisk öppnare när du kommer hem. Här är det plats till 3 bilar i garage eller möjlighet för att kombinera med färre bilar, en båt eller andra hobbys och verksamheter ut från ditt behov eller drömmar.

Utvald detaljbild ej bildlista Utvald detaljbild ej bildlista

Fakta

Fastighetsbeteckning

Uggleviken 9

Övriga byggnader/utrymmen

Till huset finns två garage. Ett enkelt garage i källaren och ett vidbyggt trippelgarage.

Planbestämmelser

Stadsplan (1990-09-06) Tomtindelning (1950-09-14)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
4 195 000 kr
Rum
6
Sovrum
3
Boarea
175 kvm*
Tomtarea
974 kvm
Biarea
227 kvm

* Areauppgifter uppmätning av anticimex

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Tvåplanshus med källare och vind
Byggår
1936
Fasad
Kalksten och trä
Grund
Källare
Stomme
Betong och trä
Uppvärmning
Värmepump luft/vatten (el)
Takbeklädnad
Eternitplattor
Ventilation
Självdrag
Fönster
Tvåglas isoler

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
97

Uteplats/balkong

Balkong från våning två samt ett stort uterum på framsidan av huset.

TV/bredband

Fiberoptisk kabel från Wetternet finns i dag i området men är inte anslutet till fastigheten.

Parkering

Det finns flera biluppställningsplatser utanför huset och två garage varav ett trippelgarage.

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 464 000 kr
Byggnadsvärde
1 676 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
1
Värme
35 576 kr
Försäkring
5 580 kr
Renhållning
2 270 kr
Vatten/Avlopp
2 270 kr
Summa
45 696 kr

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Området

Att bo i Vättersnäs

Vättersnäs har sedan länge varit en villaidyll och är ett barnvänligt bostadsområde med fokus på kommunikation. Från Vättersnäs har du allt nära: på 15 minuter når du centrala öster på cykel och llite fortare ned buss. Om man istället väljer att gå så är det en vacker promenadväg över sandbankarna och det gröna Liljeholmen som blir passage. Willys finns i närheten har man vänt på dygnet så finns macken öppen dygnet runt. Vättersnäs inkluderar nästan allt, närheten till behoven och kort avstånd till Jönköpings utbud. För de sportintresserade finns Racketcentrum och för soldyrkaren är stranden inte långt bort. Vill man åt andra hållet är Huskvarna centrum lika nära, och här finns det mesta du behöver av affärer och annat utbud.
Vättersnäs erbjuder goda kommunikationsmöjligheter då området trafikeras av linjebussar och ligger i anslutning till E4:an.
En pärla vackert beläget vid Vätterns södra strand.

Köpa eller sälja bostad i Vättersnäs? Kontakta Bjurfors mäklare i Jönköping! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Kavlabrovägen 3

Kavlabrovägen 3,
561 32 Huskvarna

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christian Österberg

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0723-261100

 • Extra kontaktperson

  Andreas Efram

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0723-25 88 00