Särö, Kungsbacka

Lilla Ekelundsvägen 40

Såld, 2019-04-23
Besiktigad
Slutpris
5 100 000 kr
Antal rum
5
Boarea / Biarea
150 kvm / 70 kvm
Typ
Friliggande villa
Balkong
Ja
Tomtarea
2683 kvm

 • Ansvarig mäklare

  Martin Hallgren

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-68 69 71

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Friliggande villa som är uppförd 1909 och tillbyggd 1961 med ett högt, privat och soligt läge. Lilla Ekelundsvägen 40 - Bjurfors
På den upphöjda uppfarten finns plats för flera bilar. Lilla Ekelundsvägen 40 - Bjurfors
På balkongen kan man också sitta och njuta av solen på kvällen tack vare att den ligger i väster. Lilla Ekelundsvägen 40 - Bjurfors

På balkongen kan man också sitta och njuta av solen på kvällen tack vare att den ligger i väster

Spatiöst vardagsrum med plats för flera soffgrupper. Lilla Ekelundsvägen 40 - Bjurfors
Representativt vardagsrum som kan ta emot ett stort sällskap. Lilla Ekelundsvägen 40 - Bjurfors

Representativt vardagsrum som kan ta emot ett stort sällskap

Välkommen i i den rymliga, möblerbara och ljusa entrén. Lilla Ekelundsvägen 40 - Bjurfors

Området

Mäklaren om Särö

En ljuvlig västkustdröm, med rogivande naturområden, kala klippor, salta bad och mjuka sandstränder – det är Särö. De pampiga sekelskiftesvillorna, från tiden då den exklusiva badorten etablerades utmärker området allra mest. Många av dem är helt unika i sin storslagna arkitektur.

NATUR
På Särö, Kungsbackas eget lilla paradis bara tre mil från Göteborg, bor runt 3000 personer. Ändå består stora delar av halvön av vidsträckta naturområden, där man kan ströva genom orörda landskap. Västerskog och Nordanskog är två bergshöjder med varierande natur och lövskogar. Och i öster ligger Sandsjöbacka Naturreservat med vandringsleder och badsjöar. Utmed Särös kustlinje är det lätt att hitta sina egna favoritstränder eller klippor för att ta sitt dagliga morgon- eller kvällsdopp – båda självklara ritualer för en säröbo.

HISTORIA
När badanläggningen uppfördes 1839 etablerades Särö som en av de första bad- och kurorterna i Sverige. Sommargästerna anlände då med ångfartyg till ångbåtsbryggan, och så småningom med tåg från Göteborg, via Säröbanan som hade slutstation Särö Västerskog. Idag har tågbanan blivit en cykelväg som löper plant, rakt och naturskönt hela vägen till centrala Göteborg. Det gamla stationshuset vid kajkanten hyser idag den omtyckta restaurangen Blomstermåla. Det sägs att det var på Särö som de första tennismatcherna spelades i Sverige. Särö Lawn Tennis klubb kom till när societeten tillbringade somrarna här, däribland tenniskungen Gustaf V som gärna svingade sin racket där. Än idag präglas vardagen för säröborna av mycket idrott och aktiviteter. Läget gör att möjligheterna till golf, tennis, bad, båtliv och hästsport är oändliga.Man får anta att det var ett gott liv de första sommargästerna levde och det är kanske inte så konstigt att de valde just Särö. För här är det verkligen lätt att njuta av det goda i livet: unik arkitektur, trevliga etablissemang där man gärna umgås över en bit god mat och dryck, alltid tillgång till idrott och rekreation utanför knuten och inte minst – ett rikt överdåd av svensk natur när den är som vackrast.

Köpa eller sälja bostad på Särö? Kontakta våra mäklare i Kungsbacka! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Förslag på andra bostäder

 • Friliggande villa

  Särö, Kungsbacka

  Besiktigad
  Budgivning pågår
  Adress
  Ekelundsvägen 46
  Pris
  7 975 000 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  4
  Boarea / Biarea
  148 kvm / 90 kvm
  Tomtarea
  1301 kvm