Höghöjdsvilla

Falkenberg

Kanelstigen 5

Exklusiv
Pris
9 500 000 kr
Antal rum
5
Tomtarea
1212 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
140 kvm / 20 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Höghöjdsvilla

Vi har nöjet att presentera ett enastående möte mellan plats och byggnad. På Falkenbergs troligen högsta punkt.

 • Ansvarig mäklare

  Anette Gudmundsson Andersson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 035-299 04 91

 • Extra kontaktperson

  Nils Bäckström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 035-299 04 92

Bilder

Välkommen till Kanelstigen 5. Kanelstigen 5 - Bjurfors
Välkommen till Kanelstigen 5
Här kopplar man av. Kanelstigen 5 - Bjurfors
Här kopplar man av
Blir det ett dopp i jacuzzin eller havet?. Kanelstigen 5 - Bjurfors
Blir det ett dopp i jacuzzin eller havet?
Utsikt från entrén. Kanelstigen 5 - Bjurfors
Utsikt från entrén
Badrum med kombinerad tvättavdelning. Kanelstigen 5 - Bjurfors
Badrum med kombinerad tvättavdelning
Öppen planlösning. Kanelstigen 5 - Bjurfors
Öppen planlösning
Mys framför brasan med strålande utsikt. Kanelstigen 5 - Bjurfors
Mys framför brasan med strålande utsikt

Beskrivning

Beskrivning

Bjurfors Exklusiv presenterar ett enastående möte mellan plats och byggnad. På Falkenbergs troligen högsta punkt balanserar detta låga modernistiska hus på branten, med fri och 180-gradig utsikt över havet.

En sommarkväll på de stora och djupa terrasserna runt huset är atmosfären som hämtad från Rivieran. Horisonten är röd och längs den böjda kusten glittrar ljusen från Torekov i söder till Morup i norr. Interiören präglas helt av ljus, himmel och hav samt rena och blonda naturmaterial.

Ibland är det platsen som drabbar dig, redan vid första anblicken. Andra gånger är det framförallt huset som väcker drömmar om hur livet skulle kunna vara. De få tillfällen när själva mötet mellan platsen och huset är det centrala, är inte lika vanliga.

Det vilar en slags absolut självklarhet över denna formrena villa om 140 kvm fördelat över fem rum. Går det ens att föreställa sig ett annat hus på platsen? Den låga modernistiska byggnaden, med sitt klara formspråk, följer topografin. Huset balanserar mjukt uppe på höjden, omfamnad av trädäck och naturstenterrasser som i olika etager möter sluttningen och klipporna runt huset.

Den rena arkitekturen med fasadens liggande träpanel, är något sluten ut mot gatan, för att med närmast heltäckande glaspartier öppna sig på vid gavel ut mot havet. Det är som om huset försiktigt har krupit upp och ligger och kikar över branten. Platsen sägs vara Falkenbergs allra högsta och den flera mil vida utsikten är mer än 180-gradig – ända nerifrån Torekov och till Morup. Du är omgiven av hav och så högt uppe att det nästan känns som under befinna sig en långsam inflygning över havet.

En ljummen sommarkväll ute på den höga stenterrassen är atmosfären svårslagen. Den ljumma brisen utifrån Kattegatt, för med sig ljuden och doften av hav. När kvällssolen kastar allt längre skuggor över gräsytorna tecknas hav och himmel i röda nyanser. Efterhand börjar ljusen glittra längs med kusten som löper i en svag båge. På avstånd hörs en ensam mås, annars är allt stilla under stjärnorna.

Husets låga och formrena fasad har en snudd på dramatisk kontrast i husets interiör. Den ansenliga takhöjden förvånar och ger en stark känsla av yta och rumsvolym. De närmast heltäckande glaspartierna ut mot havet och den bitvis öppna planlösningen ger kaskader av ljus från flera håll. Intrycket är skandinaviskt blont tack vare naturmaterial och rena arkitekturlinjer. Detta är ett hus där en betydande känsla av sol, himmel och hav uppfyller nästan varje vrå.

Utöver sällskapsytorna i öppen planlösning med köket har huset fyra sovrum och två badrum, det ena ligger en suite med master bedroom. I vinkel med huset, inbäddat i slänten, finns ett gästhus med sov- och badrum samt egen terrass. Till huset hör även ett garage samt ett bubbelbad med enastående utsikt. Huset byggdes så sent som 2011 och är synnerligen genomtänkt och välutrustad med detaljer som exempelvis infällda spotlights och högtalare.

Tomten om 1212 kvm är starkt präglad av sluttningen ner mot havet och den omgivande grönskan. De omslutande sten- och träterrasserna i olika etage möter granit som kommer i dagen, inramad av öppna gräsytor med planteringar. Insynsskyddet är i det närmaste totalt och huset flankeras av lövträd.

Läget en knapp mil utanför Falkenberg är inte bara extraordinärt utan även lugnt och fridfullt. Du har bara några minuters promenad hem från kvällsdoppet och bor nära både promenadstigar genom trolsk lövskog och över öppna blomsterängar. Till centrala Falkenberg har du cirka tio minuter med bil. På ännu närmare håll finns bra skolor och service. Med bil är du snabbt ute på E6:an för att ta dig norr- eller söderut.

Interiör

Mot gatan är arkitekturen något sluten, med små och lite större glaspartier. En diagonal stentrappa löper uppför en slänt till stenterrassen som bildar en slags platå på kullen. Den låga träfasaden vilar direkt på terrassen som löper längs husets långsida. Husets entré i det avkapade hörnet bidrar till fasadens formrena intryck. Den orange entrédörren är flankerad av smala glaspartier.

Husets ljusflöde och stora, öppna rumsvolymer slår emot dina gäster redan i den breda hallen. Här kan de hänga av sig till höger, familjens skor och kläder är väl dolda i en stor klädkammare mittemot.

Till vänster ligger ett kombinerat badrum och grovkök som får en annorlunda karaktär av de diagonala vita väggarna. På golvet vilar natursten och badrummet är utrustat med vägghängd wc, handfat, dusch samt tvättmaskin och torktumlare.

Redan i hallen skymtar den enastående utsikten via de heltäckande glaspartierna. En betsad parkett löper vidare in i sällskapsytorna i öppen planlösning med köket. Här öppnar sig havsutsikten och sluttningens grönska i sin fulla bredd. Känslan av att befinna sig högt är påtaglig.

In till vänster ligger köksdelen som är naturligt avgränsad av låg inredning från HTH. Den bländvita inredningen kontrasterar effektfullt med det brunbetsade golvet, kakel i natursten och en effektfull blanksvart maskinvägg. Ett stort glasparti släpper in ljus och en enastående utsikt, den tråkiga handdisken blir garanterat något mer uthärdlig.

På köksön där gasspisen är nedfälld finns plats för gästernas vin och tilltugg. Fläkten är placerad över hällen där salladens pinjenötter ska rostas. Ute på terrassen fräser laxen långsamt på grillen, låt gästerna mingla ut i solnedgången. Köket är även utrustat med kyl, frys, mikro, ismaskin, kaffemaskin och vinkyl; alla integrerade i maskinväggen.

Längs med glaspartierna öppnar sig nu sällskapsytorna med plats för matplats och soffhörna. En stensatt fondvägg lättar upp det blonda intrycket. Med ryggen mot havet, mellan två fönsterpartier, står en kamin i rostfritt utförande. Allt som behövs en stormig höstkväll är en trave björkved och en bra TV-serie på iPaden. Där nere river vinden i Kattegatts vågor.

En sådan kväll går kanske tankarna till de där blomdoftande nätterna ett par månader tidigare. När glaspartierna står öppna ut mot den halländska sommarnatten. Ljusen glittrar längs kusten och över det nedfällda bubbelbadet tänds stjärnorna – det varma vattnet ryker i nattluften. Här ute finns även en utedusch med varmt och kallt vatten.

Från bubbelbadets värme är det bara några steg till glasdörren in till master bedroom, som självklart även kan nås inifrån huset. Detta stora rum har husets mest enastående utsikt, tack vare glaspartier i två väderstreck. Panoramat över havet och kusten är lika fritt som brett. Ett fönster på glänt släpper in både havsbrus och koltrastsång. Master bedroom har en härligt mjuk heltäckningsmatta i 100% ull och en fondvägg i natursten. Bakom denna döljer sig en rejäl walk-in-closet samt ett femstjärnigt badrum. Badrummets ton går i en behagligt ljus sandsten och utrustningen består av takdusch, kommod med dubbelhandfat, vägghängd wc, handdukstork samt förvaringsskåp.

Från sällskapsytorna leder dörrar in till ytterligare tre mindre sov-, gäst. eller arbetsrum. Alla har vita väggar, mjuk matta och fönster ut mot gatan.

Ett etage ner från det djupa trädäcket i carajträ kan dina nattgäster ställa in sina väskor på gästhusets grå stengolv. Här kan de, eller kanske husets tonåring, husera fritt i sovrummet och det helkaklade badrummet. Gästhuset har bra förvaring i garderober samt en egen terrass med havsutsikt. Gästhuset har ett externt förråd för flytvästar och kajakpaddlar.

Sammantaget är detta ett lika formrent som bekvämt hus på en plats som du aldrig glömmer att du har besökt. Ett hus helt skapat för ett fridfullt och bekvämt liv vid havet.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Boberg 3:69

Planbestämmelser

Detaljplan (2008-09-25) Byggnadsplan (1984-08-22)

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 431 000 kr
Byggnadsvärde
2 286 000 kr
Fastställt
2015
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plan
Byggår
2011
Fasad
Liggande träpanel
Grund
Platta på mark
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Bergvärme
Takbeklädnad
Papp
Ventilation
Mekanisk frånluft
Utvändigt plåtarbete
Aluzink
Fönster
3-glasfönster
Grundmur
Betong

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
83
Energideklarationsdatum
2017-05-16

Uteplats/balkong

Stor terass uppe på garaget med kvällssol. Utsikt i 180 grader, från Torekov till Morups tånge.

Parkering

Garage

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Pris
9 500 000 kr
Rum
5
Sovrum
4
Boarea
140 kvm*
Tomtarea
1212 kvm
Biarea
20 kvm

* Areauppgifter enligt taxerings

Driftskostnad (per år)

Värme
28 300 kr
Samfällighetsavgift
1 065 kr
Renhållning
1 400 kr
Vatten/Avlopp
3 800 kr
Summa
34 565 kr

I uppvärmningskostnaden ingår kostnaden för hushållsel
Larmet kostar 1.175 kr/kvartal

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Området

Att bo i Falkenbergs kommun

Falkenberg erbjuder havet med de långa sandstränderna, skogen och de många sjöarna, stadens gemyt och Ätradalens öppna landskap. I Falkenberg kan man också ta del av det stora utbud av evenemang, nöjen och aktiviteter som finns här. Extra glädjande är att Du hittar Sveriges största utflyktsmål i Falkenberg - Gekås Ullared. I Falkenberg är man mycket stolta över sin kommun.

Falkenberg har småstadens charm, turistortens rika utbud av boende och aktiviteter och inlandets välkomnande naturrikedom. Ätran rinner som en livsnerv genom kommunen.

Kommunen har ca 41 000 invånare och är den till ytan största kommunen i Halland.

Köpa eller sälja bostad i Falkenbergs kommun? Kontakta våra mäklare i Halmstad! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Kanelstigen 5

Kanelstigen 5,
311 92 Falkenberg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Anette Gudmundsson Andersson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 035-299 04 91

 • Extra kontaktperson

  Nils Bäckström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 035-299 04 92

Förslag på andra bostäder

 • Friliggande villa

  Stensängen, Huddinge

  Besiktigad
  På förhand
  Adress
  Egnahemsvägen 82
  Utgångspris
  5 995 000 kr
  Antal rum
  6
  Sovrum
  3-4
  Boarea
  167 kvm
  Tomtarea
  701 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Friliggande villa

  Mariastaden, Helsingborg

  Adress
  Örtagårdsgatan 35
  Utgångspris
  5 990 000 kr
  Antal rum
  7
  Sovrum
  5
  Boarea / Biarea
  192 kvm / 18 kvm
  Tomtarea
  513 kvm

  Visning: 2019-02-24

 • Friliggande villa

  Hovås, Göteborg

  Besiktigad
  På förhand
  Adress
  Kvarnliden 8
  Pris
  7 250 000 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  3-4
  Boarea / Biarea
  142 kvm / 52 kvm
  Tomtarea
  743 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Friliggande villa

  Norra Lännersta, Nacka

  Besiktigad
  Budgivning pågår
  Adress
  Lokevägen 25A
  Utgångspris
  6 450 000 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  113 kvm
  Tomtarea
  763 kvm
 • Friliggande villa

  Kummelnäs, Nacka

  Besiktigad
  Adress
  Almstigen 15
  Utgångspris
  9 995 000 kr
  Antal rum
  7
  Sovrum
  4-5
  Boarea
  162 kvm
  Tomtarea
  2144 kvm
 • Friliggande villa

  Björknäs, Nacka

  Besiktigad
  Adress
  Sjöängsvägen 10
  Utgångspris
  6 475 000 kr
  Antal rum
  6
  Sovrum
  4
  Boarea / Biarea
  150 kvm / 53 kvm
  Tomtarea
  991 kvm
 • Friliggande villa

  Eriksvik, Nacka

  Besiktigad
  Adress
  Ringleksvägen 21
  Utgångspris
  6 975 000 kr
  Antal rum
  6
  Sovrum
  4
  Boarea
  150 kvm
  Tomtarea
  1237 kvm
 • Friliggande villa

  Bollstanäs, Upplands Väsby

  Besiktigad
  Adress
  Stubbgränd 12
  Utgångspris
  6 700 000 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  3-5
  Boarea
  153 kvm
  Tomtarea
  775 kvm
 • Friliggande villa

  Hovås, Göteborg

  Besiktigad
  På förhand
  Adress
  Kvarnliden 10
  Pris
  6 800 000 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  4
  Boarea / Biarea
  142 kvm / 92 kvm
  Tomtarea
  859 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Friliggande villa

  Bollstanäs, Upplands Väsby

  Besiktigad
  På förhand
  Adress
  Olvonvägen 16
  Utgångspris
  6 195 000 kr
  Antal rum
  6
  Sovrum
  4-5
  Boarea
  145 kvm
  Tomtarea
  635 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Friliggande villa

  Mölndal - Kikås, Mölndal

  Besiktigad
  På förhand
  Adress
  Kyrkogårdsgatan 7
  Utgångspris
  5 950 000 kr
  Antal rum
  7
  Sovrum
  4
  Boarea / Biarea
  155 kvm / 131 kvm
  Tomtarea
  1224 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Radhus

  Gångsätra/Stockby, Lidingö

  Besiktigad
  Adress
  Ängsklockevägen 117
  Utgångspris
  6 895 000 kr
  Antal rum
  7
  Sovrum
  4-5
  Boarea / Biarea
  160 kvm / 28 kvm
  Tomtarea
  155 kvm

  Visning: 2019-02-24 12.00 Boka här