Alla bilder

Grimsholmen, Falkenberg

Saltvägen 7

Exklusiv
Besiktigad
Utgångspris
5 450 000 kr
Antal rum
4
Boarea
142 kvm
Typ
Friliggande villa
Biarea
36 kvm
Tomtarea
1920 kvm

Visning

27 jan

27 jan

Mäklare

Alla bilder

Framsidan. Saltvägen 7 - Bjurfors
Framsidan
Framsida. Saltvägen 7 - Bjurfors
Framsida
Utsikt från trädgården. Saltvägen 7 - Bjurfors
Utsikt från trädgården
Välkommen in..... Saltvägen 7 - Bjurfors
Välkommen in....
Detaljbild. Saltvägen 7 - Bjurfors
Detaljbild
Sovrum på entréplanet. Saltvägen 7 - Bjurfors
Sovrum på entréplanet
Badrum på entréplan med färger som för tankarna till salta bad. Saltvägen 7 - Bjurfors
Badrum på entréplan med färger som för tankarna till salta bad
Bastu med havsutsikt. Saltvägen 7 - Bjurfors
Bastu med havsutsikt
Välkommen till övreplan. Saltvägen 7 - Bjurfors
Välkommen till övreplan
Centralt placerad kamin. Saltvägen 7 - Bjurfors
Centralt placerad kamin
Del av sovrum på övreplan. Saltvägen 7 - Bjurfors
Del av sovrum på övreplan
Pulpet tak som skapar ljus och rymd. Saltvägen 7 - Bjurfors
Pulpet tak som skapar ljus och rymd
Matplats med härlig utsikt över landskap och hav. Saltvägen 7 - Bjurfors
Matplats med härlig utsikt över landskap och hav
Vardagsrum med havsutsikt. Saltvägen 7 - Bjurfors
Vardagsrum med havsutsikt
Del av vardagsrum med hänförande utsikt. Saltvägen 7 - Bjurfors
Del av vardagsrum med hänförande utsikt
En bild säger mer än tusen ord..... Saltvägen 7 - Bjurfors
En bild säger mer än tusen ord....
Praktiskt arbetskök med fin utsikt. Saltvägen 7 - Bjurfors
Praktiskt arbetskök med fin utsikt
Ljust och luftigt. Saltvägen 7 - Bjurfors
Ljust och luftigt
Plats för frukosten eller fikan. Saltvägen 7 - Bjurfors
Plats för frukosten eller fikan
Stilrent badrum på övreplan. Saltvägen 7 - Bjurfors
Stilrent badrum på övreplan
Strålande utsikt. Saltvägen 7 - Bjurfors
Strålande utsikt
Uterum med oslagbar utsikt. Saltvägen 7 - Bjurfors
Uterum med oslagbar utsikt
Uterum med soldäck i direkt anslutning. Saltvägen 7 - Bjurfors
Uterum med soldäck i direkt anslutning
Gott om sittplatser när man vill njuta av havsutsikten eller solen. Saltvägen 7 - Bjurfors
Gott om sittplatser när man vill njuta av havsutsikten eller solen
Högt läge. Saltvägen 7 - Bjurfors
Högt läge
Toppen läge. Saltvägen 7 - Bjurfors
Toppen läge
Plats för gästerna. Saltvägen 7 - Bjurfors
Plats för gästerna
Saltvägen 7. Saltvägen 7 - Bjurfors
Saltvägen 7
I skymningen. Saltvägen 7 - Bjurfors
I skymningen
1 tr upp. Saltvägen 7 - Bjurfors
1 tr upp
Entréplan. Saltvägen 7 - Bjurfors
Entréplan

Beskrivning

Omsluten av himmel, kusten och naturen

Beskrivning

Kustvägen från Falkenberg mot Halmstad slingrar sig mellan vidsträckta rapsfält och längs svagt kuperade strandängar. Vägen går ibland nära havet där vågorna möter den karga klippkusten. Några kilometer söder om Falkenberg bryts de mjuka välvda strandlinjerna av en udde som sticker ut i havet. Här ligger Grimsholmen som vissa hävdar är Hallands allra vackraste plats. Havet möter klippor i vikar och på stränder, kustlinjen försvinner bort i en mjuk båge. Smala stigar letar sig upp genom lövskogen och ut över böljande strandängar.

Följer du en av stigarna en sommarkväll är stämningen inte sällan magisk. Du passerar mellan höga lövträd, havet glittrar bakom dig och snart möter du prydligt klippta gräsmattor och välskötta trädgårdar. Folk är på väg hem från stranden, det cyklas med flytvästar och paddlar. En ensam gräsklippare knattrar lång borta och doften av hav och kaprifol ligger tung över kvarteren. Stämningen är sådär intensivt fridfull som den bara kan bli i ett litet svenskt kustsamhälle nära havet.

Bara ett par hundra meter upp från havet ligger denna stilrena trävilla i en svag sluttning. Robotgräsklipparen kryper långsamt uppför den välklippta gräsytan där stenläggningarna löper prydligt fram till huset. Tankarna går direkt till den amerikanska östkustens klassiska stilthouses. Huset ligger högt men träfasaden tycks huka tryggt under den svaga takvinkeln. Ut mot havet vänder sig stora glaspartier i tre väderstreck. Vänder du dig om förstår du varför. Med blicken kan du följa den mjuka sluttningen ner mot havet. Grönskan möter den mjuka havsbågen ner mot Ugglarp. Strandängarna och havet glöder i kvällssolen. Flaggstångens vimpel rör sig långsamt när havsbrisen letar sig upp.

Villan om 142 kvm, fördelat över fyra rum, stod klar 2006. Den tydliga visionen var att integrera husets gestaltning med den unika platsen samt att låta hav, himmel och ljus vara närvarande i närmast varje vrå. På entréplanet finns gästrum, förrådsutrymmen, tvättstuga och ett badrum med spa-atmosfär och bastu.

Övervåningen öppnar upp ytorna under pulpet takets vitlaserade träpaneler. Pulpet takets svagt sluttande arkitekturlinjer ger hela huset karaktär. Känslan av ljus och omfattande rums volymer är påtaglig. Köket ligger i öppen planlösning med sällskapsytorna. Häruppe finns två sovrum och ytterligare ett badrum. Genomgående rena naturmaterial har använts och kvaliteten är påtaglig för såväl inredning, arkitektur och hantverk.

Omgivningarna är av lätt insedda skäl präglade av naturens starka skiftningar, med lövskog, klippkust, öppna strandängar och den enastående utsikten längs kustlinjen. Den pittoreska miljön vittnar om traktens historia av fiske och sjöfart. Fågelsången bildar en ständig ljudkuliss. Men platsen är så mycket mer än bara ljumma vår- och sommarkvällar. Landskapet är förödande vackert även övriga årstider. Havets dramatik med allt från vinterpromenaderna längs stranden och svampletandet på ängarna. Glöm inte att sätta på bastun, bara. Närheten till all tänkbar service i Falkenberg är given och kommunikationerna är väl utbyggda. Du tar dig snabbt ut på E6:an och kan parkera på Avenyn efter en dryg timme i bilen, eller köra över Öresundsbron efter en timme och 45 minuter.

Välkomna till ett kvalitetsboende där man kan njuta av lugnet och vackra omgivningar

Interiör

Kör in på den stensatta uppfarten som leder fram till carporten vars design följer övrig arkitektur. Uppfarten har plats för gästernas bilar och till carporten hör ett förråd. Den friköpta sluttningstomten om 1.920 kvm präglas av den öppna grässluttningen. Trädgården är inramad av träd och buskar med trygga tallar i ryggen. Du kan bland annat skörda plommon och rabarber i denna lättskötta trädgård som blommar under hela sommaren.

Under det glasade uterummet, uppburet av styltor, finns en dörr till husets teknikrum och verkstad. Härifrån styrs bergvärmepumpen och den genomgående vattenburna golvvärmen. Vid sidan om finns husets entrédörr.

Stig in i entréhallen som får extra ljus från ett högsmalt parti med glasbetong. Det vitlaserade paneltaket sätter tonen för en miljö med rena material och blonda ytor. Rakt fram försvinner den stilrena trappan i trä och stål upp till övre våningen.

Dina nattgäster kan ställa in sina väskor i det stora gästrummet till höger. Träpanelen går igen och här finns bra förvaring. Kanske är det här familjens äldre barn huserar. Till höger finns även matkällare/vinkällare och och klädkammare samt ett sobert helkaklat wc med handfat, toalett och inredning i ek.

Till vänster i hallen väntar en helkaklad tvättstuga med grått golvklinker, förvaring, bra arbetsytor och maskiner från Miele.
Här öppnar sig nu en smakfull spamiljö med dusch, handfat och en bastu klädd i blått mosaikkakel. Här kan du andas ut efter en tuff arbetsdag eller efter löprundan längs havet. Genom det runda fönstret ser du hur ljusen glittrar längs kustlinjen och stjärnhimlen som möter havshorisonten.

Följ trappan upp till övre planet där huset överraskar med de stora sällskapsytorna omfamnade av glaspartier ut mot havet. Havet glittrar där nere bortom de grönskande sluttningarna. Via glaspartier i tre väderstreck kan du följa kustens bågar. Husets för evigt vackraste möbel är det lackade askgolvet som är genomgående i större delen av detta plan. Det svagt sluttande pulpet taket öppet upp till nock ger en stark känsla av stora och ljusa volymer.

En varm kväll står dörren ut till uterummet med skjutbara glaspartier öppet. Doften av hav och nyklippt gräs tränger sig på när gästerna minglar ut i kvällssolen. Det fräser på utegrillen. Träaltanen löper runt husets hörn och kan nås från uterummet och direkt från sällskapsytorna. En kall höstkväll när västan river havet sprakar björkveden i Conturakaminen i rummets mitt.

Det stora allrummet ligger i öppen planlösning med köket och en mindre matplats som är placerad i ett glasat burspråk. Gästerna kan hänga vid köksön som liksom övrig inredning går i ek. Arbetsytorna är i 4 cm tjock granit och mosaikkakel samt rostfritt stål som inramar arbetsytorna. Köket är bland annat utrustat med två nerfällda diskhoar, spishäll, fläkt från Fjäråskupan, kyl/frys från Huskvarna och diskmaskin från Miele.

I andra änden av allrummet ligger en mer privat sovrumsavdelning med helkaklat badrum med badkar, handfat, wc och förvaring. Golvet är i svart mosaikkakel. Ett stort frostat fönster ger ljus och insynsskydd.

Med stort, tredelat fönster mot havet ligger husets kvadratiska master bedroom med bra förvaring. Somna med fönstret på glänt; på avstånd hör du havsbrus och i gryningen vaknar du strax efter den första koltrasten.

Intill master bedroom ligger ytterligare ett rum med garderob. Det känns lämpligt som arbets-, gäst- eller barnrum.

Sammantaget är detta en stilren trävilla präglad av ljus och havsutsikt. helt anpassad efter ett bekvämt och aktivt liv vid havet.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Boberg 3:61

Uteplats/balkong

Uterum som omges av 2 altaner med vidsträckt utsikt över hav och landskap
Här njuter man av havet som är som en föränderlig tavla, äter och fikar samt kopplar av med familj och vänner

Övriga byggnader/utrymmen

Isolerad gäststuga byggd 2011 med egen altan och havsutsikt

Tomt

Lättskött sluttningstomt med högt läge och strålande havsutsikt. Atuomovern från 2016 som går under namnet "Ludde" ser till att hålla gräsmattan i fint skick.

TV/bredband

Fiber finns installerat, men är idag inte kopplat till något abonnemang.

Planbestämmelser

Detaljplan (2008-09-25)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 1382-84/7.1

Parkering

Den stenbelagda uppfarten har plats för 2 -3 bilar
Vidbyggt finns en carport med förråd

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 194 000 kr
Byggnadsvärde
1 915 000 kr
Fastställt
2015
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
5 450 000 kr
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
142 kvm*
Tomtarea
1920 kvm
Biarea
36 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2
Sotning
380 kr
Värme
15 430 kr
Renhållning
2 100 kr
Vatten/Avlopp
4 150 kr
Övrigt
4 356 kr
Summa
26 416 kr

I uppvärmningskostnaden ingår kostnaden för hushållsström
Övrigt innefattar kostnaden för larmet
Avgift till samfälligheten erlades senast 2015 med 1.000 kr, en ny vägsamfällighets förening är under bildande

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1-plan i souterräng
Byggår
2006
Fasad
Liggande träpanel
Grund
Platta på mark
Stomme
Betong och trä
Uppvärmning
Bergvärme
Takbeklädnad
Papp
Ventilation
Självdrag
Utvändigt plåtarbete
Galvaniserad målad plåt
Fönster
2-glas isolerrutor fr Velfac
Grundmur
Leca-sten

Huset är ritat och projekterat av SF-byggkonsult i Falkenberg. Dokument och våtrumsintyg finns.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
B
Energiförbrukning per kvm och år
29
Energideklarationsdatum
2017-09-26

Karta

Saltvägen 7